Stroom HDR-video op YouTube

Jy kan hoëdinamiese-omvang- (HDR-) video stroom na YouTube Regstreeks. Met HDR kan jy meer intense en realistiese kleure aan jou kyker wys op die groeiende aantal toestelle wat HDR steun.

Om HDR na YouTube Regstreeks te stroom, moet jy versoenbare HDR-inhoud produseer en ’n versoenbare enkodeerder gebruik. Op die oomblik word HDR-stroming na YouTube slegs met die H.265- (HEVC-) videokodek gesteun.

Stroom HDR-speletjie-inhoud regstreeks

Om HDR-speletjie-inhoud regstreeks te stroom, moet jy:

• ’n Speletjie speel wat HDR-uitvoer steun.
  • HDR in die speletjie se instellings aanskakel.
  • ’n Skerm gebruik wat HDR steun.
  • ’n Versoenbare enkodeerder gebruik.

Stroom ander HDR-video-inhoud regstreeks

Om ander HDR-video-inhoud regstreeks te stroom, moet jy

• ’n Versoenbare enkodeerder gebruik.
  • ’n Kamera gebruik wat HDR-video steun met óf die PQ- óf HLG-kleurstandaarde. Lees jou kamera se handleiding om te sien of hierdie standaarde gesteun word.

Hoe om regstreekse strome in HDR te kyk

Jou kykers sal jou stroom outomaties in HDR op gesteunde toestelle sien. Kykers op ander toestelle sal jou stroom in Standaard Dinamiese Omvang sien. Gesteunde HDR-toestelle sluit in:

• Die YouTube-app op HDR-TV’s.
  • Uitsendings na Chromecast Ultra-toestelle wat aan HDR-TV’s gekoppel is.
  • Android-gebaseerde mobiele toestelle met ’n HDR-skerm.
  • Windows- en Mac-rekenaars met steun vir HDR-grafika en ’n HDR-skerm. Kykers sal jou stroom in HDR sien as hulle HDR in hul rekenaar se instellings geaktiveer het.

Let wel: Die voorskou in die Regstreeks Beheerkamer sal nie HDR-kleure wys nie.

Hoe om te weet of jy in HDR kyk

HDR-strome sal “HDR” wys in die videogehalte-instellingskieslys, gewoonlik regs onder op jou skerm. As jou toestel nie HDR steun nie, sal jy nie die HDR-kenteken sien nie, en die stroom sal in SDR gewys word.

Stel ’n HDR-stroom in YouTube Regstreeks Beheerkamer op

Jy kan RTMP(S) of HLS gebruik om in HDR te stroom. Let daarop dat jy die “Skakel handmatige resolusie aan”-instelling ontmerk moet hou.

Jy sal jou stroomsleutel se protokol op HLS moet stel om ’n HDR-stroom via HLS te skep. Meer inligting.

Versoenbare sagteware-enkodeerders vir RTMP

OBS

Hoe om HDR op OBS (minimum weergawe 30.1) te aktiveer
  1. Wanneer jy OBS oopmaak, moet jou rekenaar minstens een HDR-bron hê. Jy kan HDR met ’n HDR-monitor op Windows 11 aanskakel, selfs al is die bronvideo nie HDR via outo-HDR nie.
  2. Gaan in Instellings na Stroom en kies YouTube RTMPS.
  3. Gaan in Instellings na Uitset en klik Enkodeerder.
  4. Kies jou hardeware-HEVC-enkodeerder.
  5. Verander onder Enkodeerder-instellings die Profiel na Main 10 (verstek is Main).
  6. Klik Gevorderd in Instellings. Aktiveer HDR en verander Kleurformaat na P010 (4:2:0).
  7. Verander Kleurruimte na óf Rec 2100 PQ óf HLG (ons beveel HLG aan).

Versoenbare sagteware-enkodeerders vir HLS

Avermedia RECentral 4

AWS Elemental Live

Mirillis Action!

Om HDR met Mirillis Action! te enkodeer, moet jy weergawe 4.12.2 of nuwer gebruik sowel as een van die volgende versoenbare grafikakaarte:

• NVIDIA GeForce GTX 10-reeks of nuwer.
  • AMD Radeon RX 5700 of nuwer.
  • Intel 10th Generation-grafika of nuwer.

Stel só Mirillis Action! op om met YouTube Regstreeks-HDR te werk:

1. Maak vanaf Action! seker dat jy by jou YouTube-rekening aangemeld is.
  2. Gaan na die Action! video-opname-oortjie.
  3. Maak seker dat jou stroomsleutel HLS-protokol gebruik en dat “Skakel handmatige instellings aan” nie gemerk is nie (die verstek).
  4. Kies YouTube as die stroomdiens in die“Regstreekse stroming”-oortjie.
  5. Action! sal outomaties ’n uitsending skep wanneer jy begin stroom.

Jy kan ook jou uitsending in Regstreeks Beheerkamer skep en bestuur.

1. Gaan na Regstreeks Beheerkamer.
  2. Skep of bestuur ’n regstreekse stroom.
  3. Maak seker dat jou stroomsleutel gestel is om HDR te gebruik en dat “Skakel handmatige instellings aan” ontmerk is (die verstek).
  4. Kopieer jou stroomsleutel.
  5. Kies Gepasmaakte stroomdiens in Action!.
  6. Voer die volgende URL onder “Bediener/URL” in en vervang STREAMKEY met jou YouTube-stroomsleutel:
    https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=
  7. Los die aparte “stroomsleutel”-instelling leeg.

Let wel: Action! is dalk nie versoenbaar met sommige ouer HDR-speletjies nie.

Let wel: Jy kan slegs in formate enkodeer wat deur jou toestel gesteun word.

OBS

Aktiveer só HDR op OBS

1. Wanneer jy OBS oopmaak, moet jou rekenaar minstens een HDR-bron hê. Jy kan HDR met ’n HDR-monitor op Windows 11 aanskakel, selfs al is die bronvideo nie HDR via outo-HDR nie.
  2. Gaan in Instellings na Stroom en kies YouTube HLS ( “wys alle” en rollees met die lys af).
  3. Gaan in Instellings na Uitset en klik Enkodeerder.
  4. Kies jou hardeware-HEVC-enkodeerder.
  5. Verander onder Enkodeerder-instellings die Profiel na Main 10 (verstek is Main).
  6. Klik in Instellings op Gevorderd. Aktiveer HDR en verander Kleurformaat na P010.
  7. Verander Kleurruimte na óf Rec 2100 PQ óf HLG (ons beveel HLG aan).

Versoenbare hardeware-enkodeerders

Algemene vereistes vir enkodeerderopstelling

YouTube Regstreeks-HDR vereis dat HLS-uitset gebruik word. Hier is die algemene vereistes vir die opstel van ’n enkodeerder op jou toestel:

HDR-opstellings:

• Videokodek: HEVC (jy kan slegs in formate enkodeer wat deur jou toestel gesteun word.)
  • Bisdiepte: 10 bis
  • Primêre kleure: BT.2020 (moet versoenbaar wees met jou bron)
  • Oordragkaraktereienskappe: Óf ST 2084 PQ óf HLG, afhangende van watter een jou bron produseer.
  • Matrikskoëffisiënte: BT.2020 Non-Const Y (moet versoenbaar wees met jou bron)

HLS-uitset:

• Segmentduur: Tussen 1 en 4 sekondes.
  • Segmentformaat: moet TS (Vervoerstroom) wees.
  • Greepreeks word nie ondersteun nie.
  • Moet 'n rollende snitlys gebruik met nie meer as 5 uitstaande segmente nie.
  • Moet HTTPS POST/PUT gebruik.
  • Enkripsie word nie gesteun nie, behalwe om HTTPS te gebruik.
  • URL: Voer die volgende URL in en vervang STREAMKEY met jou YouTube-stroomsleutel. Vir HDR moet jy ’n stroomsleutel gebruik wat HLS as stroomprotokol het en “Skakel handmatige instellings aan” as ontmerk (die verstek).
  • As jy rugsteuninname gebruik, is die URL: https://b.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=1&file=
Cobalt

Cobalt-enkodeerders wat HEVC-HDR steun is versoenbaar met YouTube Regstreeks-HDR. Kyk na die produkhandleiding vir jou spesifieke Cobalt-model om te sien of dit HEVC-HDR steun.

Stel Cobalt op vir HEVC-HDR

1. Voer die volgende instellings in die Cobalt-enkodeerder in:
    1. Enkodeerdermodus: HEVC (jy kan slegs in formate enkodeer wat deur jou toestel gesteun word)
    2. Bisdiepte: 10 bis
    3. Chromamodus: 4:2:0

1. Stel die videoseintipe-opsies op die “Gevorderd”-bladsy na dieselfde tipe HDR as jou HDR-kamera of ander HDR-opnametoestel. YouTube Regstreeks-HDR steun slegs die instellings wat hier onder gelys is. Gaan jou HDR-kamera se handleiding of instellings na om te sien of dit versoenbaar is met hierdie Cobalt-instellings.
    1. Aktiveer videoseintipe: Gemerk
    2. Video met volledige omvang: Aktiveer slegs as jou bron video met volledige omvang produseer.
    3. Primêre kleure: Stel na BT.2020 (moet versoenbaar wees met jou bron).
    4. Oordragkaraktereienskappe: Stel na óf ST 2084 PQ óf HLG, afhangende van watter een jou bron produseer.
    5. Matrikskoëffisiënte: Stel na BT.2020 Non-Const Y (moet versoenbaar wees met jou bron).

1. Stel volgende HLS se uitset na YouTube op. Gaan na die “Uitset”-oortjie en voer hierdie instellings in:
    1. Uitsetprotokol: “HLS”
    2. Bedienerligging: Op afstand
    3. Oordragprotokol: HTTP/S
    4. Oplaai-URL: https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=

Vervang STREAMKEY in die bostaande URL met jou YouTube-stroomsleutel. Vir HDR moet jy ’n stroomsleutel gebruik wat HLS as stroomprotokol het en “Skakel handmatige instellings aan” as ontmerk (die verstek).

1. Aktiveer aanbiederkopskrif: Ontmerk
  2. Basislêernaam: “regstreeks”
  3. Segment (sek): Enige getal tussen 1 en 4
  4. Aantal segmente: Kies enige opsie
  5. Programnaam: Los soos dit is

Telestroom

Die Lightspeed-regstreeksestroomenkodeerder van Telestream is versoenbaar met YouTube Regstreeks-HDR.

Volg die instruksies in die enkodeerder se gebruikersgids vir die opstel van ’n HLS-kanaal met die volgende konfigurasies:

• Segmentduur: Tussen 1 en 4 sekondes.
  • Segmentformaat: Moet TS (Vervoerstroom) wees.
  • Aktiveer bisreeks: Vals
  • Snitlystipe: Rollend
  • Elemente: 5
  • Enkripsie: Geen
  • Uitsetligging: Stuur deur na CDN
  • Publiseerpunt: https://a.upload.youtube.com/http_upload_hls?cid=STREAMKEY&copy=0&file=

Vervang STREAMKEY in die bostaande URL met jou YouTube-stroomsleutel. Vir HDR moet jy ’n stroomsleutel gebruik wat HLS as stroomprotokol het en “Skakel handmatige instellings aan” as ontmerk (die verstek).

• HTTP-metode: Aktiveer HTTP-metode en kies PLAAS

Om die HDR-instellings op te stel, moet jy HEVC-instellings in die Enkodeerder-afdeling van jou toestel opstel met hierdie konfigurasies:

1. Aktiveer 10 bis en aktiveer dan HDR-Metadata.
  2. Primêre kleure: Stel na BT2020 (moet versoenbaar wees met jou bron).
  3. Oordragkaraktereienskappe: Stel na óf SMPTE-ST-2084 (PQ) óf ARIB-STD-B67 (HLG), afhangende van watter een jou bron produseer.
  4. Matrikskoëffisiënte: Stel na BT2020NC (moet versoenbaar wees met jou bron).

Was dit behulpsaam?

Hoe kan ons dit verbeter?
Search
Vee soektog uit
Maak soekkassie toe
Hoofkieslys
true
Deursoek Hulpsentrum