Näin tulkitset palaavien ja uusien katsojien dataa

Yleisö-välilehdeltä näet kaavion uusista ja palaavista katsojista. Löydät välilehden valitsemalla vasemmasta valikosta Tilastot.

Voit käyttää palaavien ja uusien katsojien mittareita apuna kanavasi sisältöstrategian suunnittelussa. Voit esimerkiksi parantaa katsojien uskollisuutta luomalla yhtenäistä sisältöä tai voit kokeilla uusia aiheita houkutellaksesi uusia katsojia.

Miksi en näe palaavien katsojien kokonaismäärää, kun valitsen eri päivämääriä?

Palaavien katsojien kokonaisdata on saatavilla viimeisen 7, 28 tai 90 päivän ajalta. Palaavien ja uusien katsojien aiempi data on saatavilla 1.9.2020 alkaen. Data päivitetään 1–2 päivän välein.

Mitä tarkoittaa, jos suurin osa kanavani katselukerroista tulee uusilta katsojilta?

Tämä viittaa siihen, että käyttäjät katsovat joitakin videoitasi, mutta eivät luultavasti palaa myöhemmin takaisin katsomaan lisää. Näin käy usein esimerkiksi seuraavanlaisilla kanavilla:

• Kanavat, joilla on eri aiheisia videoita, jotka houkuttelevat eri tyyppisiä katsojia
  • Kanavat, joilla on ohjevideoita – käyttäjät katsovat videon oppiakseen tekemään jotain, mutta eivät luultavasti palaa myöhemmin katsomaan lisää sisältöä

Huom. Nämä trendit vaihtelevat kunkin kanavan ja yleisön mukaan.

Mitä tarkoittaa, jos suurin osa kanavani katselukerroista tulee palaavilta katsojilta?

Tämä viittaa siihen, että kanavallasi on uskollinen yleisö, joka luultavasti palaa yhä uudelleen katsomaan lisää videoita. Näin käy usein esimerkiksi seuraavanlaisilla kanavilla:

• Kanavat, jotka lataavat yhdenmukaista sisältöä samankaltaisista aiheista tai tutussa muodossa
  • Kanavat, joilla on tuttu tai persoonallinen juontaja, josta katsojat pitävät
  • Kanavat, joiden suosittuja sarjoja katsojat seuraavat

Huom. Nämä trendit vaihtelevat kunkin kanavan ja yleisön mukaan.

Miksi kanavallani on vähemmän palaavia katsojia kuin tilaajia?

Tilaajamäärä kertoo, kuinka moni katsoja on tilannut YouTube-kanavasi. Se ei kerro, kuinka moni käyttäjä todella katsoo videoitasi. Katsojat ovat keskimäärin kymmenien kanavien tilaajia eivätkä välttämättä katso kaikkia uusia latauksia tilaamillaan kanavilla. He saattavat myös usein olla edelleen sellaisten kanavien tilaajia, joita eivät enää katso.

Onko YouTuben suosittelujärjestelmä optimoitu lisäämään palaavien katsojien määrää?

Suosittelujärjestelmämme tarkoituksena on tarjota katsojille enemmän videoita ja kanavia, joista he saattaisivat pitää. Jos katsoja palaa kanavallesi säännöllisesti, hänelle voidaan todennäköisemmin jatkossa suositella muita videoitasi.

Esimerkki

Katso seuraava YouTube Creators ‑kanavan video, jos haluat lisätietoja palaaviin ja uusiin katsojiin liittyvästä datasta.

Katsojamäärätrendit: uudet ja palaavat katsojat YouTuben Tilastoissa