Playlists beheren in YouTube Studio

Leg contact met je publiek door playlists te maken, te bewerken, te beheren en te filteren in YouTube Studio.

Een playlist maken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists in het linkermenu.
  3. Klik op NIEUWE PLAYLIST.
  4. Geef je playlist een naam.
  5. Gebruik het dropdownmenu om de zichtbaarheidsinstelling van je playlist te selecteren.
  6. Klik op MAKEN.

De titel of beschrijving van een playlist bewerken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists in het linkermenu.
  3. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken.
  4. Klik op de titel of beschrijving van je playlist en breng de nodige wijzigingen aan.
  5. Klik op OPSLAAN.

Een playlist beheren

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists in het linkermenu.
  3. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken.
  4. Sleep video's omhoog of omlaag om die in een playlist te sorteren.
  5. Selecteer Delen en selecteer een optie om een playlist te delen. Je kunt ook bijdragers toestaan.
  6. Selecteer Opties en dan Video's toevoegen om video's aan een playlist toe te voegen. Je kunt een video toevoegen via zoeken, een URL of vanuit je bibliotheek.
Opmerking: Je kunt ook je privacyinstelling wijzigen.

Een playlist filteren

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Playlists in het linkermenu.
  3. Gebruik de filterbalk  om de titel waarnaar je wilt zoeken, in te voeren.
Tip: Je kunt je playlists ook beheren met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat.