Administrer spillelister i YouTube Studio

Finn ut hvordan du kan opprette, redigere, administrere og filtrere spillelister i YouTube Studio for å skape engasjement hos seerne.

Merk: Denne funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig i YouTube-versjoner med tilsyn. Finn ut mer.

Opprett en spilleliste

Slik oppretter du en ny spilleliste:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  og så Ny spilleliste.
  3. Skriv inn en spillelistetittel.
  4. Bruk rullegardinlisten til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten.
  5. Klikk på OPPRETT.

Les videre eller gå til denne brukerstøtteartikkelen for å finne ut hvordan du lager en podcast i YouTube Studio.

Tips til spillelistetitler:
  • Spillelistetitler har en tegngrense på 150 tegn.
  • Spillelistetitler kan ikke inneholde ugyldige tegn («<», «>» og linjeskilletegnet «\u2028»).
Tips til spillelistebeskrivelser:
  • Spillelistebeskrivelser har en grense på 5000 tegn.
  • Spillelistebeskrivelser kan ikke inneholde ugyldige tegn («<», «>» og linjeskilletegnet «\u2028»).

Administrer en spilleliste

Slik administrerer du en spilleliste:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på Spillelister-fanen.
  4. Klikk på menyen ved siden av spillelisten du vil oppdatere.
  5. Velg Endre på YouTube. Spillelisten åpnes i en ny fane.
    • Hvis du vil endre rekkefølgen i en spilleliste, drar og slipper du videoene lenger opp eller ned i listen .
    • For å dele en spilleliste går du til informasjonen om spillelisten og velger Del . Deretter velger du hvor du vil dele spillelisten.
    • For å legge til samarbeidspartnere går du til informasjonen om spillelisten og klikker på Mer og så Samarbeid  ,
    • Du kan legge til videoer i en spilleliste ved å gå til informasjonen om videoen og velge Mer  og så Legg til videoer. Du kan legge til videoer via søkeresultater, nettadresser eller biblioteket ditt.
Merk: Du kan også endre tilgangsinnstillingen.

Rediger en spillelistetittel eller -beskrivelse

Slik oppdaterer du informasjonen om en spilleliste:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på Spillelister-fanen.
  4. Klikk på Detaljer  ved siden av spillelistetittelen eller -beskrivelsen, og oppdater som nødvendig.
  5. Klikk på LAGRE.

Tips:

• Spillelistetitler har en tegngrense på 150 tegn.
  • Spillelistetitler kan ikke inneholde ugyldige tegn («<», «>» og linjeskilletegnet «\u2028»).
  • Spillelistebeskrivelser har en tegngrense på 5000 tegn.
  • Spillelistebeskrivelser kan ikke inneholde ugyldige tegn («<», «>» og linjeskilletegnet «\u2028»).

Filtrer en spilleliste

Gjør det enklere å finne en spilleliste ved å begrense søket med filtre:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på Spillelister-fanen.
  4. Bruk filterlinjen og skriv inn søkeord for å finne og filtrere spillelister etter tittel.

Angi en spilleliste som podcast

Slik angir du en eksisterende spilleliste som podcast:

1. I YouTube Studio går du til Innhold  og så Spillelister.
  2. Hold markøren over spillelisten du vil angi som podcast.
  3. Klikk på menyen  og så Angi som podcast.
  4. Gå gjennom podcastinformasjonen, og legg til et kvadratisk miniatyrbilde. Podcastinformasjonen inkluderer tittelen, beskrivelsen og hvem som kan se podcasten på YouTube.
  5. Klikk på Ferdig for å bekrefte endringene.

Du kan finne ut mer om podcasting på YouTube i denne brukerstøtteartikkelen.

Fjern podcastfunksjoner fra spillelister

Slik fjerner du podcastfunksjoner fra en spilleliste

1. I YouTube Studio går du til Innhold etterfulgt av Podcaster.
  2. Hold markøren over spillelisten som ikke lenger skal være angitt som podcast.
  3. Klikk på menyen ved siden av podcasten du vil fjerne funksjoner fra.
  4. Velg Angi som spilleliste.
  5. Klikk på Ja for å bekrefte.

Du kan finne ut mer om podcasting på YouTube i denne brukerstøtteartikkelen.

Se spillelistestatistikk

For hver av spillelistene dine kan du gå til Oversikt-, Innhold-, Målgruppe- og Inntekt-fanen for å se samlet statistikk for alle videoene i spillelisten. Slik finner du statistikk om spillelistene dine.