Felsöka problem med streaming och video

Om ditt film-, serie- eller on demand-innehåll buffrar, laggar eller inte spelas upp på rätt sätt kan du testa någon av följande lösningar för att åtgärda problem på datorn eller den mobila enheten. Om det uppstår problem med tv:n kan du testa de här stegen. Dessa felsökningssteg kan hjälpa dig med de flesta problem och fel vid uppspelning.

Om du har följt anvisningarna och videon fortfarande inte spelas upp på rätt sätt kan du testa att titta på en annan enhet som stöds.

Åtgärda videoproblem på datorn

Exempel på vanliga felmeddelanden:
  • Det uppstod tyvärr ett fel när den här videon licensierades.
  • Den här videon kräver betalning.
  • Det har uppstått ett fel. Försök igen senare.
  • Vi har problem med våra servrar. Försök igen senare.
  • Något gick fel.

Testa följande om du får ett felmeddelande som liknar ovanstående:

1. Kontrollera att datorn är uppdaterad.
  2. Stäng och öppna webbläsaren igen.
  3. Om du har många webbläsarflikar öppna kan du försöka stänga alla förutom den du använder för YouTube.
  4. Uppdatera till den senaste versionen av webbläsaren.
  5. Använd Google Chrome som webbläsare.
  6. Starta om enheten.

Åtgärda problem med videor som buffrar eller läses in

Prova att titta på videon med Google Chrome som webbläsare. Följ anvisningarna nedan om du inte kan använda Chrome eller fortfarande har problem.

1. Uppdatera eller starta om webbläsaren på datorn.
  2. Kontrollera internethastigheten. Om du använder en långsammare internetanslutning kan du testa att stänga andra webbläsare, flikar och appar. Du kan också testa att starta om modemet eller routern.
  3. Uppdatera till den senaste versionen av webbläsaren.
  4. Testa att rensa cacheminnet och ta bort cookies.
  5. Prova att sänka videokvaliteten.
  6. Starta om enheten.

Åtgärda problem med att filmen fastnar

Snabbspola framåt ett par scener genom att klicka på filmens tidslinje och se om det gör att filmen börjar spelas upp som vanligt igen.

Om det inte hjälper kan du prova att stänga ned och öppna webbläsaren igen. Om du fortfarande har problem kan du kontrollera om det finns några uppdateringar för webbläsaren eller testa med en annan webbläsare som stöds, till exempel Chrome. Om de här åtgärderna inte hjälper kan du prova att rensa cacheminnet och cookies.

Åtgärda problem med saknade köp i biblioteket

Om du vill visa innehåll som du har köpt måste du vara inloggad på det personliga konto som du var inloggad med när köpet gjordes. Varumärkeskonton har inte stöd för att titta på filmer eller serier, så du måste byta till ditt personliga konto.

Så här byter du till ditt personliga konto:

1. Klicka på kanalikonen längst upp till höger på YouTube.
  2. Bredvid profilbilden trycker du på Byt konto följt av. En lista över de konton du hanterar och identiteten för ditt Google-konto visas.
  3. Klicka på kontot du vill använda. Om du väljer ett varumärkeskonto som inte har någon kanal kan du skapa en kanal för den sidan.

Åtgärda videoproblem på tv:n

Kontrollera internetanslutningen

En anslutningshastighet på minst 7 Mbit/s rekommenderas för streaming i HD. Du kan testa anslutningshastigheten här.
Vi rekommenderar att du gör detta precis bredvid tv:n. Om internethastigheten är lägre rekommenderar vi att du kontrollerar att enheten eller smart-tv:n är inom routerns räckvidd och att den inte har några störningar (t.ex. så att den inte är inbyggd i en vägg, blockeras av metall eller liknande). Testa att flytta enheten och se om det förbättrar anslutningen. Du kan även försöka minimera andra enheter som är anslutna till nätverket.

Kontrollera streamingkvaliteten

Prova att justera kvaliteten manuellt.
  1. Välj Inställningar i videospelaren.
  2. Välj Kvalitet och se om du kan justera manuellt.

Stänga och öppna YouTube-appen på nytt

1. Tryck på knappen för startsidan på fjärrkontrollen.
  2. Öppna YouTube-appen på nytt.
  3. Testa att spela upp videon igen.

Logga ut från YouTube-appen och logga in igen

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Välj din profilbild och sedan ikonen under för att hantera profilen.
  3. Välj Nästa för att fortsätta och logga ut.
  4. Öppna inställningarna igen och välj Logga in. Du kan behöva ange en kod.
  5. Testa att spela upp videon igen.

Starta om enheten

1. Koppla bort enheten från strömkällan.
  2. Vänta några sekunder.
  3. Anslut enheten igen.
  4. Återgå till YouTube-appen och försök spela upp videon igen.

Uppdatera enhetens systemprogramvara

Kontrollera om det finns uppdateringar tillgängliga för enhetens system. Du kan söka efter uppdateringar genom att titta i avsnittet systemuppdatering i enhetens inställningar. Om det finns en tillgänglig uppdatering följer du anvisningarna på skärmen och uppdaterar systemet. Försök sedan att spela upp videon igen.

Om du har problem med att uppdatera eller upptäcker streamingproblem på flera olika tjänster kan du besöka tillverkarens supportwebbplats för att få mer hjälp att felsöka.

Du kan även testa att spela upp titeln på tv:n med en annan metod:

• Om du har en Chromecast kan du spela på en annan enhet och casta till tv:n.
  • Om du har en HDMI-kabel kan du spela upp från en laptop och ansluta till tv:n.

Du kan även prova att titta på en annan enhet för att se om problemet kvarstår.

Minska sändningsfördröjningen på tv:n för Primetime-kanaler

Sändningsfördröjning är fördröjningen från det att kameran filmar någonting till att det visas på din tv.

Ju lägre sändningsfördröjning, desto mindre buffring får videospelaren. Med en lägre sändningsfördröjning är det mer sannolikt att uppspelningen avbryts.

Överbelastning av nätverk och andra faktorer kan också orsaka problem med liveprogrammeringen, vilket kan fördröja streamen. Fördröjningar kan inträffa även när du har ett bra nätverk.

Uppdatera sändningsfördröjningen i YouTube-appen på tv:n

1. Välj Inställningar längst ned till höger.
  2. Välj Sändningsfördröjning.
  3. Välj Minska eller Standard.

Standardinställningen är bäst för att minimera avbrott i uppspelningen. Minska är bäst för att minska antalet livespoilers. Välj alternativet Minska om du vill ha låg sändningsfördröjning med minimala uppspelningsavbrott.

Skicka feedback

Du kan skicka feedback om problem med att titta på videor i YouTube-appen genom att öppna profilikonen följt av Hjälp och feedback följt av Skicka feedback direkt efter att du har haft problem att spela upp.