Wat is die Gemeenskap vir Meganiese Lisensiëring (MLC)?

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

Ná die aanneming van die wet op musiekmodernisering (MMA) in die Verenigde State in Oktober 2018 verander die VSA se musiekbedryf hoe dit digitale musiek lisensieer om seker te maak dat kopieregeienaars (insluitend liedjieskrywers, komponiste, liriekskrywers en uitgewers) tantième kry.

In Januarie 2021 sal ’n nuwe niewinsorganisasie – Die Gemeenskap vir Meganiese Lisensiëring (MLC) – begin om omvattende meganiese lisensies vir kwalifiserende interaktiewe oudiostroming- en aflaaidienste (digitalediensverskaffers, of DDV’s) in die Verenigde State te administreer.

Meganiese lisensies gee toestemmings om musikale werke wat in klankopnames ingebed is, te reproduseer en te versprei. Die MLC sal ook die tantième insamel wat kragtens daardie lisensies deur DDV’s, insluitend YouTube, verskuldig is, en kopieregeienaars betaal.

YouTube en die DDV-gemeenskap (wat deur die niewinsorganisasie Koördineerder van Digitale Lisensienemers, of “DLC”, verteenwoordig word) is verbind tot die sukses van die implementering van die wet op musiekmodernisering (MMA) en die MLC. DDV’s speel ’n kritieke rol in die implementering van die MMA – van die volledige finansiering van die MLC tot om met data en verslaggewing met die organisasie saam te werk. Die MLC en die DLC het ’n gemene doelwit om tantième akkuraat en betyds aan kopieregeienaars te lewer.

Hierdie verandering gaan gepaard met nuwe verantwoordelikhede vir almal in die musiekgemeenskap om seker te maak dat hul kopieregeienaarskapdata georganiseerd en bygewerk is. Die MLC bou tans ’n databasis van kopieregeienaarskapinligting op wat Die MLC Portaal genoem word. Kopieregeienaars word aangemoedig om die MLC-werf te besoek om uit te vind hoe die MLC-proses werk, antwoorde op gereelde vrae te sien, in te teken op opdaterings, en meer.

Digitalediensverskaffers (DDV’s) word aangemoedig om die Koördineerder van Digitale Lisensienemers se werf te besoek vir meer inligting oor die DLC.