Merk produkter i innholdet ditt

Hvis du er kvalifisert, kan du merke produkter du viser frem i innholdet ditt. Når du merker produkter i innhold, vises det en «Se produkter »-etikett i hjørnet av innholdet. Seerne kan trykke eller klikke på etiketten for å se en liste over produktene du har merket.

Funksjonen er bare synlig for seere i enkelte land eller regioner. Finn ut mer om hvordan seerne blar gjennom og kjøper produkter på YouTube.

Retningslinjer for merking

Hvis du er kvalifisert for denne funksjonen, kan du bare merke produkter hvis

• det er enkelt å gjenkjenne produktene og de er tydelig fremhevet i innholdet
  • produktene er relatert til innholdet på en meningsfylt måte
  • det er rimelig å tro at seere ønsker å finne ut mer om eller kjøpe produktene basert på hvordan de fremstilles i innholdet
  • produktene brukes som tiltenkt – f.eks. at bruken din av produktet er i tråd med produsentens intensjon, og at trygg bruk fremmes

Samsvar med retningslinjene

Vi gjennomgår produktmerkinger og kan fjerne merkinger som ikke er i tråd med disse retningslinjene. Målet vårt er at seerne skal finne produktene du viser frem i innholdet ditt, for å sikre en optimal brukeropplevelse. Hvis vi oppdager gjentatte tilfeller av produktmerkinger som ikke overholder retningslinjene, kan vi fjerne dem fra innholdet ditt, og kanalen din kan miste tilgangen til agentprogrammet.

Feilsøking av produktmerkinger

Husk at produktmerking ikke vises i innholdet hvis

Merk: Før du legger til produkter i innhold med betalt produktplassering, må du gjennomgå eventuelle kontraktsmessige forpliktelser du har. Legg til relevante erklæringer i innholdet, inkludert YouTube-erklæringene om betalte produktplasseringer og anbefalinger.
Merk: Disse oppdateringene er tilgjengelige for skapere i USA, og de blir tilgjengelige over hele verden i løpet av de neste ukene.

Bruk biblioteket for Shopping-lyder for Shorts-videoer

Skapere og offisielle artistkanaler som har aktivert YouTube Shopping, kan bruke biblioteket med Shopping-lyder. I dette biblioteket finner du lyder du kan bruke i Shorts-videoer med Shopping-funksjoner.

Slik bruker du biblioteket med Shopping-lyder for Shorts-videoer:

1. Logg på YouTube-mobilappen.
  2. Trykk på Opprett  etterfulgt av  Lag en Shorts-video.
  3. Trykk på Legg til lyd øverst på kamerasiden eller Lyd nederst på redigeringssiden for å åpne lydbiblioteket.
  4. Klikk på Alle lyder-banneret øverst i lydbiblioteket for å gå til biblioteket med Shopping-lyder.
  5. Bla gjennom de tilgjengelige lydene, og gjør et valg.
  6. Velg «Merk produkter» for å lage en Shorts-video med Shopping-funksjoner.
  7. Publiser Shorts-videoen.

Biblioteket med Shopping-lyder er ikke tilgjengelig for lange videoer eller direktesendinger med Shopping-funksjoner. Du kan bruke royaltyfri musikk og lydeffekter fra lydbiblioteket hvis du vil vise Shopping-funksjoner i lange videoer eller direktesendinger.

Merk: Bruk den nyeste versjonen av YouTube-mobilappen for å få gå til biblioteket med Shopping-lyder, og sørg for at du legger til disse lydene via YouTube Shorts-verktøyet. Hvis du ikke bruker YouTube Shorts-verktøyet, kan du motta et opphavsrettskrav. Shopping-funksjonene vises ikke i innhold med opphavsrettskrav. I noen land kan noe av musikken i biblioteket med Shopping-lyder være utilgjengelig for bruk i innhold med produktmerking. Folk som ser på Shorts-videoer med denne musikken, kan ikke se Shopping-funksjonene.

Merk, fjern og sorter produkter mens du laster opp nytt innhold

Slik merker du produkter mens du laster opp nytt innhold:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Last opp en video eller Shorts-video.
  3. Når du kommer til «Videoelementer»-siden, går du til Merk produkter og klikker på Legg til.
  4. I søkefeltet skriver du inn navnet på produktet du vil merke.
  5. Velg produktet, og dra det til det angitte området i verktøyet. Du kan merke opptil 30 produkter.

Legg til tidsstempler for de merkede produktene

For å gjøre det enklere for seerne å finne frem til og kjøpe produktene som er merket i videoene dine, kan du legge til tidsstempler:

1. Klikk på LEGG TIL TIDSSTEMPLER ved siden av de merkede produktene i «Merk produkter»-delen.
  2. Klikk på Legg til tidsstempel ved siden av hvert enkelt produkt du vil legge til et tidsstempel for.
  3. Angi når i videoen produktet vises.
    1. Du kan ikke legge til tidsstempler i de første 30 sekundene av videoen, og det må være et opphold på minst 30 sekunder mellom tidsstemplene.
  4. Klikk på Ferdig and then Lagre.

Merk:

• Tidsstempler kan bare legges til for merkede produkter via datamaskin.
  • Tidsstempler er bare tilgjengelige for lange videoer som varer i minst 1 minutt.

Slik fjerner du et produkt:

1. Finn et produkt du allerede har merket.
  2. Klikk på Slett ved siden av produktet for å fjerne det fra listen.

Slik sorterer du produkter:

1. Finn et produkt du allerede har merket.
  2. Dra det dit du vil ha det.
  3. Velg Fortsett for å lagre endringen.

Merk, fjern og sorter produkter i eksisterende innhold

Slik merker du produkter i eksisterende innhold:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen til eller miniatyrbildet for en video.
  4. Klikk på Produkter for å åpne «Merk produkter»-delen.
  5. I søkefeltet skriver du inn navnet på produktet du vil merke.
  6. Velg produktet, og dra det til det angitte området i verktøyet. Du kan merke opptil 30 produkter.

Legg til tidsstempler for de merkede produktene

For å gjøre det enklere for seerne å finne frem til og kjøpe produktene som er merket i videoene dine, kan du legge til tidsstempler:

1. Klikk på LEGG TIL TIDSSTEMPLER ved siden av de merkede produktene i «Merk produkter»-delen.
  2. Klikk på Legg til tidsstempel ved siden av hvert enkelt produkt du vil legge til et tidsstempel for.
  3. Angi når i videoen produktet vises.
    1. Du kan ikke legge til tidsstempler i de første 30 sekundene av videoen, og det må være et opphold på minst 30 sekunder mellom tidsstemplene.
  4. Klikk på Ferdig and then Lagre.

Merk:

• Tidsstempler kan bare legges til for merkede produkter via datamaskin.
  • Tidsstempler er bare tilgjengelige for lange videoer som varer i minst 1 minutt.

Slik fjerner du et produkt:

1. Finn et produkt du allerede har merket.
  2. Klikk på Slett ved siden av produktet for å fjerne det fra listen.

Slik sorterer du produkter:

1. Finn et produkt du allerede har merket.
  2. Dra det dit du vil ha det.
  3. Velg Fortsett for å lagre endringen.

Merk flere produkter samtidig

Spar tid ved å merke foreslåtte produkter i flere videoer samtidig. Slik gjør du det:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Shopping-fanen.
  3. Klikk på Merk produkter .
  4. Sjekk videoene med foreslåtte produkter som kan merkes. Produktene er hentet fra videobeskrivelsene.
  5. Slik merker du bestemte produkter:
    1. Klikk på produktbildet.
    2. Klikk på MERK ved siden av de aktuelle produktene, eller klikk på MERK ALLE.
  6. Slik merker du produkter for én eller flere videoer:
    1. Velg de aktuelle videoene, eller velg alle videoene.
    2. Klikk på MERK.

Merk produkter i direktesendinger

Når du er med i programmet, kan du begynne å merke produkter i direktesendingene dine. Seerne kan velge Shopping-ikonet  for å se en liste over produktene du har merket. Finn ut hvordan du merker produkter i direktesendinger

Shopping-resultater og -inntekter

Du kan bruke utvidede rapporter i YouTube Analytics til å måle engasjementet for de merkede produktene og finne ut hvor mye av trafikken din som kommer fra produktsider.