Stadia-games livestreamen

Als je een Stadia-game livestreamt op YouTube, kun je interactieve functies voor je kijkers inschakelen.

Opmerking: Stadia is alleen in bepaalde landen beschikbaar. Meer informatie

Crowd Choice

Bij Stadia-games met Crowd Choice worden polls weergegeven waarmee kijkers kunnen bepalen wat er gaat gebeuren in de gelivestreamde game. De vragen en resultaten van de poll worden getoond in de chatbox naast de livestream.

Ga naar het Helpcentrum van Stadia als je meer wilt weten over livestreamen vanuit Stadia.

Crowd Play

Als Crowd Play is ingeschakeld voor een Stadia-game, kunnen creators de game livestreamen op YouTube en kijkers uitnodigen om samen te spelen op Stadia. Kijkers kunnen dan in de rij staan in een multiplayerlobby. Als ze aan de beurt zijn, kunnen ze live met de creator spelen op Stadia. Je vindt de Crowd Play-knop in YouTube onder de live chat naast de livestream.

Ga naar het Helpcentrum van Stadia als je meer wilt weten over livestreamen vanuit Stadia.

Een coderingsprogramma gebruiken

Je kunt momenteel coderingssoftware van derden gebruiken om Stadia-games naar YouTube te streamen.

Livestreamen met OBS of andere software van derden

Je kunt Open Broadcaster Software (OBS) of andere software van derden gebruiken om Stadia-games te livestreamen naar YouTube. Hieronder vind je instructies over hoe je met OBS en YouTube Studio kunt streamen.

Opmerking: Als je Stadia-games streamt met software van derden zoals Open Broadcaster Software (OBS), zijn sommige functies voor livestreaming mogelijk alleen beschikbaar via deze software van derden.

Stap 1: YouTube Studio

1. Ga op je computer naar studio.youtube.com.
    • Opmerking: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het kanaal voor het account dat je aan Stadia hebt gekoppeld.
  2. Selecteer Maken en dan Live gaan.
  3. Selecteer in het navigatiemenu links de optie Beheren en dan Stream plannen.
    • Opmerking: Als je de YouTube Live-regiekamer nog nooit hebt gebruikt, volg je de instructies op het scherm om een stream te starten met software van derden.
  4. Kies een titel voor je stream.
  5. Kies je privacyinstellingen.
    • Opmerking: Als je ervoor kiest om je stream zichtbaar te maken voor kinderen, kun je geen uitgebreide functies zoals Crowd Play en Crowd Choice gebruiken.
  6. Klik op Stream maken.
    • Opmerking: Als je eerder een stream hebt ingesteld, kun je op Instellingen opnieuw gebruiken klikken.
  7. Klik op de titel van je stream.
  8. Klik naast 'Streamsleutel (in coderingsprogramma plakken)' op Kopiëren.
  9. Klik onder 'Vertraging bij stream' op Minimale vertraging.
Bekijk meer informatie over YouTube Studio, OBS installeren en naar YouTube streamen en YouTube-streaminstellingen.

Stap 2: Software van derden

Maak een YouTube-livestream met een coderingsprogramma van derden, zoals OBS.

Stap 3: YouTube Studio

1. Ga terug naar YouTube Studio in je browser.
  2. Klik rechtsboven op Delen .
  3. Je krijgt een YouTube-link te zien. Kopieer de video-ID na 'youtu.be/'. Bijvoorbeeld: 'YUX3trjOJgc'.

Stap 4: Stel de stream in op stadia.com

1. Log op je computer in op je account op stadia.com.
  2. Klik bovenaan op je Stadia-avatar en dan Stadia-instellingen en dan YouTube.
  3. Klik naast het kanaal dat je wilt koppelen op Koppelen aan Stadia.
    • Opmerking: Als je geen YouTube-kanaal hebt, klik je op Een kanaal maken en volg je de instructies op het scherm.
  4. Ga terug naar het Stadia-startscherm en start de game die je wilt streamen.
    • Opmerking: Games die je streamt met software van derden, moeten ondersteuning bieden voor streamuitbreidingen zoals Crowd Choice of Crowd Play.
  5. Open het Stadia-menu en dan klik op Livestream.
  6. Klik op Streamsoftware gebruiken.
  7. Plak je YouTube-video-ID in het tekstvak.
  8. Schakel uitgebreide functies in, zoals Crowd Choice of Crowd Play.
  9. Klik op Klaar.

Het Stadia-menu verbergen voor je kijkers

Als je naar YouTube streamt met behulp van software van derden, zoals OBS, kunnen kijkers je Stadia-menu zien als het over de game wordt weergegeven. Als je het Stadia-menu voor je kijkers wilt verbergen, kun je het naar een locatie verplaatsen waar je kijkers het niet kunnen zien:

1. Open het Stadia-menu.
    • Als je een Stadia-controller gebruikt, druk je op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Als je een toetsenbord gebruikt, druk je op Shift + Tab.
  2. Klik rechtsboven in het menu op Groot weergeven Groot weergeven.
  3. Klik en sleep het Stadia-menu naar een gedeelte van je scherm waar de game niet wordt weergegeven, zoals het uitgebreide scherm op een tweede beeldscherm.

Bekijk meer informatie over hoe je een livestream maakt met een coderingsprogramma en over instellingen voor livestreams op YouTube.