Aan de slag met YouTube Shorts

YouTube Shorts

Met YouTube Shorts kan iedereen contact leggen met een nieuw publiek. Daarvoor heb je alleen een smartphone en de Shorts-camera in de YouTube-app nodig. Met de creatieve Shorts-tools van YouTube kun je makkelijk video's van maximaal 60 seconden maken en meerdere clips opnemen.

Meer informatie over Shorts

In welke landen en regio's zijn creatieve Shorts-tools beschikbaar?

De creatieve Shorts-tools zijn beschikbaar voor iedereen die de YouTube-app gebruikt.

De YouTube-app downloaden

Ontbrekende creatieve Shorts-tools?

Als je de optie 'Een Short maken' niet ziet, zorg je ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app hebt. Meer informatie over hoe je de YouTube-app updatet
Hoe neem ik een Short op?

Zo maak je een korte video op YouTube:

1. Log in bij de YouTube-app.
  2. Tik op Maken  en dan  Short maken.
  3. Als je een Short van meer dan 15 seconden wilt maken, tik je op 15 boven de opnameknop. Je kunt dan opnamen maken tot 60 seconden (60).
    Opmerking: Als je muziek uit onze bibliotheek of de originele audio uit andere video's gebruikt, kun je maximaal 15 seconden opnemen.
  4. Als je een clip wilt opnemen, houd je de opnameknop  ingedrukt of tik je erop om de opname te starten en nog een keer om deze te stoppen.
  5. Tik op Ongedaan maken  om de laatst opgenomen videoclip te verwijderen of tik op Opnieuw  om de verwijderde clip weer terug te zetten.
  6. Tik op Sluiten  en dan kies Opnieuw of Opslaan als concept en sluit de camera.
  7. Tik op Klaar "" om een voorbeeld van je video te bekijken en deze te verbeteren.
  8. Tik op Terug  om weer naar het opnamescherm te gaan. Als je wijzigingen hebt aangebracht, kun je ook op Terug  tikken om de editor te sluiten zonder de bewerkingen op te slaan of om ze op te slaan als concept. Als je een concept opslaat, worden de gemaakte bewerkingen bewaard.
  9. Tik op VOLGENDE om informatie aan je video toe te voegen. Op dit scherm voeg je een titel toe (maximaal 100 tekens) en kies je instellingen, zoals de privacy van je video.
    Opmerking: De privacyinstelling voor video's van creators van 13 tot 17 jaar is standaard privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.
  10. Tik op Publiek selecteren en dan Ja, de video is gemaakt voor kinderen of Nee, de video is niet gemaakt voor kinderen. Bekijk meer informatie over content die is gemaakt voor kinderen.
  11. Tik op UPLOADEN om je Short te publiceren.
Laat je creativiteit de vrije loop met Shorts.

Verbeter je Shorts met verschillende creatieve functies in de YouTube-app. Meer informatie
Hoe vinden kijkers mijn shorts?

We testen altijd nieuwe manieren om content aan kijkers aan te bieden. Dit geldt ook voor Shorts.

Op dit moment kunnen kijkers je Shorts vinden door onderaan de YouTube-app op Shorts te tikken. Ze kunnen de Shorts ook vinden:

Het maakt niet uit waar kijkers je Shorts vinden, als ze erna abonnee worden, tellen ze mee voor de mijlpalen in het Creator Awards-programma.

Neem #Shorts op in de titel of beschrijving, zodat ons systeem je Shorts beter kan aanbevelen op YouTube.

Ga naar Hashtags toevoegen aan je video voor meer informatie over hashtags op YouTube.

Kan ik geld verdienen met mijn shorts?

Creators die shorts maken, delen op dit moment niet mee in de opbrengsten uit advertenties die in de Shorts-speler worden getoond. In plaats daarvan hebben we het YouTube Shorts-fonds opgericht, een fonds van $ 100 miljoen voor creators die bijdragen leveren aan de toekomst van korte video's op YouTube.

Zoek je meer tips om aan de slag te gaan met Shorts?
Download onze handleiding 'Aan de slag' voor Shorts.