Informationspaneler om valet

Valrelaterade funktioner är endast tillgängliga under valperioder i vissa länder/regioner. Vilka funktioner som är tillgängliga kan variera mellan olika valperioder.

Informationspaneler kan visas när du söker efter eller tittar på videor som rör valkandidater, partier eller röstning. På informationspanelerna visas även resultat för specifika val från externa källor.

Informationspaneler om kandidater

Under valperioder kan paneler med kandidatinformation visas högst upp i sökresultaten när du söker efter namn på kvalificerade kandidater. I dessa paneler visas information om kandidaterna, till exempel deras politiska parti och vilken post de kandiderar till. För vissa val kan informationspanelerna även visas när personer söker efter kvalificerade politiska partier.

Information om kandidater och partier hämtas från opartiska externa källor. Det finns även en länk till mer information om en kandidat eller ett politiskt parti via Google Sök.

Under informationspanelen kan du också se

Informationspaneler om röstning

Under valperioden kan paneler med röstningsinformation visas högst upp i sökresultaten när du söker efter information om hur du röstar. Panelerna hänvisar dig till röstningsinformation på Google Sök som har samlats in från granskade, opartiska och externa källor eller länkar dig direkt till dessa källor. På så sätt kan du ta reda på mer om specifik röstningsinformation.

Informationspaneler om valintegritet

Under månaderna inför ett val kan en informationspanel om valintegritet visas om du söker efter innehåll som är relevant för valet eller röstningsprocessen i ditt land. Panelerna kan också visas under videor om utvalda val. Informationspanelerna om valintegritet förser tittare med information om valprocessens integritet i ett visst val. Informationspanelerna länkar till opartiska externa källor.

Informationspaneler om valresultat

Informationspaneler om valresultat kan visas högst upp i sökresultaten när du söker efter videor som rör vissa nationella val. Panelerna kan också visas under videor om utvalda nationella val. Informationspanelerna kan länka till opartiska externa källor.

Informationspaneler om valrelaterade ämnen

Informationspaneler med valrelaterade ämnen kan visas högst upp i sökresultaten eller under relevanta videor. Panelerna länkar till tillförlitlig information från opartiska externa källor, till exempel nationella valorgan. Läs mer om ämnessammanhang i informationspaneler.

Vanliga frågor

Informationspaneler om kandidater

Varifrån kommer informationen på paneler med kandidatinformation?

Informationen hämtas från opartiska externa datapartners. Datapartners kan variera beroende på land/region och val.

Vilka kandidater får informationspaneler?

Kandidater med information från en opartisk extern partner är berättigade till en informationspanel. För vissa val får politiska partier med minst en kvalificerad kandidat också ta emot en informationspanel från en opartisk extern partner.

När jag söker efter en kandidat visas ingen informationspanel. Varför?

Du kan behöva ändra söktermerna. Ange det exakta fullständiga namnet på en kandidat för att visa informationspaneler och fästa kanaler i sökresultaten.

Kom ihåg:

• YouTube bestämmer inte direkt vilka kandidater eller partier som paneler visas för. I stället förlitar vi oss på granskade externa källor för information om kandidater och partier.
  • Om en kandidat inte har en YouTube-kanal visas den fortfarande i en informationspanel.
  • Om en kandidats eller ett partis kanal har tagits bort på grund av en överträdelse av YouTubes policy kanske den inte visas i sökresultaten.
  • Informationspanelerna om kandidater finns bara i YouTube-appen (Android och iOS) och på datorn.

Informationspaneler om röstning

Varifrån kommer informationen för paneler med röstinformation?

Informationspanelerna om röstning på YouTube länkar till Googles funktioner för hur man röstar. Informationen på Google Sök hämtas från opartiska externa datapartners. Dessa datapartners kan variera beroende på land/region och val.

När jag söker efter röstningsinformation visas ingen informationspanel. Varför?

Du kan behöva ändra söktermerna. Testa att söka efter ”Så här röstar du”.

Tänk på att informationspanelerna om röstning endast är tillgängliga

• i YouTube-appen (Android och iOS)
  • på datorn.

Informationspaneler om valintegritet

Varifrån kommer uppgifterna om valintegritet på informationspanelerna?

Uppgifterna kommer från oberoende externa källor. Datapartners kan variera beroende på land/region och val.

När jag söker efter eller tittar på videor om val visas ingen informationspanel. Varför?

Informationspanelerna om valintegritet visas bara vid sökningar eller i videor som är relaterade till utvalda val i relevanta länder eller regioner. I sökningar kan du behöva göra söktermerna mer specifika för att en informationspanel ska visas.

Informationspaneler om valresultat

Varifrån kommer uppgifterna om valresultat på informationspanelerna?

Uppgifterna kommer från oberoende externa källor. Datapartners kan variera beroende på land/region och val.

När jag söker efter eller tittar på videor om valresultat visas ingen informationspanel. Varför?

Informationspanelerna för valresultat visas bara vid sökningar och i videor som är relaterade till vissa nationella val i relevanta länder och regioner. Vid sökningar kan du behöva göra söktermerna mer specifika för att en informationspanel ska visas. Panelerna slutar visas i sinom tid efter att valet har avslutats och resultaten har certifierats.

Tänk på att informationspanelerna om valresultaten endast är tillgängliga i vissa länder och regioner och

• i YouTube-appen (Android och iOS)
  • på datorn.

Informationspaneler om valrelaterade ämnen

Vilka andra valrelaterade ämnen visar informationspaneler?

Informationspaneler kan visas högst upp i sökresultaten eller under relevanta videor för valrelaterade ämnen som ofta innehåller felaktig information. Tänk på att informationspaneler som visar mer sammanhang om valrelaterade ämnen endast är tillgängliga i ett begränsat antal länder/regioner, för vissa ämnen, till exempel följande:

• Poströstning i USA
  • Elektronisk röstning i Brasilien
  • Elektronisk röstning i Indien
 Läs mer om ämnessammanhang i informationspaneler.

Feedback

Vi förlitar oss på oberoende externa källor för valinformation. Om du ser felaktiga uppgifter eller att något saknas i samband med någon av funktionerna ovan kan du skicka feedback till oss:

1. Välj menyn ” högst upp till höger i en informationspanel.
  2. Välj Skicka feedback. Ett fönster öppnas där du kan skriva din feedback.
  3. Skriv din feedback. Inkludera specifik information, till exempel vilken kandidat eller vilket parti som saknas eller har felaktig information.
  4. Välj om du vill skicka med en skärmbild. Du kan markera uppgifter på skärmen eller ta bort personliga uppgifter som visas. Vi rekommenderar att du bifogar en skärmbild.
  5. Välj Skicka.