Paneler med valginformasjon

Valgrelaterte funksjoner er bare tilgjengelige i valgperioder i et begrenset antall land/regioner. Hvilke funksjoner som er tilgjengelige, kan variere for en gitt valgperiode.

Informasjonspanelene kan vises når du søker etter eller ser på videoer som er knyttet til valgkandidater, partier eller stemmegivning. De viser også resultater fra bestemte valg – hentet fra upartiske tredjepartskilder.

Paneler med informasjon om kandidater

Hvis du søker etter navnene på valgkandidater i løpet av en valgperiode, kan det hende du ser paneler med informasjon om kandidatene øverst i søkeresultatene. Panelene viser for eksempel hvilket parti kandidatene representerer, og hvilket embete de stiller til valg for. Ved noen valg kan det også vises informasjonspaneler når du søker etter enkelte partier.

Informasjonen om kandidater og partier er hentet fra godkjente, upartiske tredjepartskilder. Du kan også finne ut mer om en kandidat eller et parti via Google Søk ved å følge den aktuelle linken.

Under informasjonspanelet kan det også hende du ser følgende:

• en link til den offisielle kanalen til kandidaten eller partiet – eller
  • et offisielt visningskort i stedet

Paneler med informasjon om stemmegivning

Hvis du søker etter informasjon om hvordan du stemmer i løpet av en valgperiode, kan det hende du ser paneler med informasjon om stemmegivning øverst i søkeresultatene. Disse panelene henviser deg til valginformasjon i Google Søk som er samlet inn fra godkjente, upartiske tredjepartskilder, eller som linker direkte til disse kildene.

Paneler med informasjon om integritet ved valg

I månedene før et valg kan det vises et panel med informasjon om integritet ved valg hvis du søker etter innhold som har med valget eller stemmegivningen i landet ditt å gjøre. Disse panelene kan også vises under videoer der enkelte valg omtales. Panelene gir seerne informasjon om integriteten ved gjennomføring av bestemte valg. Informasjonspanelene linker til upartiske tredjepartskilder.

Paneler med informasjon om valgresultater

Hvis du søker videoer som er knyttet til bestemte nasjonale valg, kan det hende du ser paneler med informasjon om valgresultater øverst i søkeresultatene. Disse panelene kan også vises under videoer der enkelte nasjonale valg omtales. Informasjonspanelene kan linke til upartiske tredjepartskilder.

Paneler med informasjon om valgemner

Paneler med informasjon knyttet til valgemner kan vises øverst i søkeresultatene eller under relevante videoer. Disse panelene linker til pålitelig informasjon fra upartiske tredjepartskilder, for eksempel nasjonale valgorganer. Finn ut mer om emnekontekst i informasjonspaneler.

Vanlige spørsmål

Paneler med informasjon om kandidater

Paneler med informasjon om kandidater: Hvor kommer informasjonen fra?

Informasjonen hentes fra upartiske tredjeparts datapartnere. Datapartnerne kan variere etter land/region og valg.

Hva skal til for at en kandidat får et informasjonspanel?

Hvis det finnes informasjon om kandidaten som er hentet fra en upartisk tredjepartspartner, kan den vises i et informasjonspanel. Ved noen valg kan partier med minst én kvalifisert kandidat også få sitt eget panel med informasjon hentet fra en upartisk tredjepartspartner.

Det vises ikke noe informasjonspanel når jeg søker etter en kandidat. Hva er grunnen til det?

Det kan hende du må bruke andre søketermer. Kandidatens fulle navn må skrives inn helt riktig for at informasjonspaneler og festede kanaler skal vises i søkeresultatene.

Merk:

• YouTube bestemmer ikke direkte hvilke kandidater eller partier det skal vises paneler for. Vi får informasjon om kandidater og partier fra godkjente tredjepartskilder.
  • Kandidater som ikke har YouTube-kanal, kan fortsatt vises i et informasjonspanel.
  • Hvis kanalen til en kandidat eller et parti er fjernet på grunn av brudd på YouTube-retningslinjene, vises kanskje ikke denne kanalen i søkeresultater.
  • Paneler med informasjon om kandidater er bare tilgjengelige i YouTube-mobilappen (Android og iOS) eller på datamaskin.

Paneler med informasjon om stemmegivning

Paneler med informasjon om stemmegivning: Hvor kommer informasjonen fra?

Informasjonspanelene på YouTube linker til Googles «Slik stemmer du»-funksjoner. Informasjonen i Google Søk hentes fra upartiske tredjeparts datapartnere. Datapartnerne kan variere etter land/region og valg.

Det vises ikke noe informasjonspanel når jeg søker etter informasjon om stemmegivning. Hva er grunnen til det?

Det kan hende du må bruke andre søketermer. Prøv å søke etter «hvordan stemmer man».

Husk at panelene med informasjon om stemmegivning bare er tilgjengelige

• i YouTube-mobilappen (Android og iOS)
  • på datamaskin

Paneler med informasjon om integritet ved valg

Paneler med informasjon om integritet ved valg: Hvor kommer informasjonen fra?

Informasjonen hentes fra uavhengige tredjepartskilder. Datapartnerne kan variere etter land/region og valg.

Det vises ikke noe informasjonspanel når jeg søker etter eller ser på videoer om valg. Hva er grunnen til det?

Panelene med informasjon om integritet ved valg vises bare for søk og videoer knyttet til utvalgte valg i relevante land/regioner. Når du søker, må du kanskje bruke mer spesifikke søketermer for at det skal vises et informasjonspanel.

Paneler med informasjon om valgresultater

Paneler med informasjon om valgresultater: Hvor kommer informasjonen fra?

Informasjonen hentes fra uavhengige tredjepartskilder. Datapartnerne kan variere etter land/region og valg.

Det vises ikke noe informasjonspanel når jeg søker etter eller ser på videoer om valgresultater. Hva er grunnen til det?

Panelene med informasjon om valgresultater vises bare for søk og videoer knyttet til utvalgte nasjonale valg i relevante land/regioner. Når du søker, må du kanskje bruke mer spesifikke søketermer for at det skal vises et informasjonspanel. Når valgene er avsluttet og resultatene er kontrollert og godkjent, slutter panelene etter hvert å vises.

Husk at panelene med informasjon om valgresultater bare er tilgjengelige i enkelte land/regioner og

• i YouTube-mobilappen (Android og iOS)
  • på datamaskin

Paneler med informasjon om valgemner

Hvilke andre valgemner viser informasjonspaneler?

Informasjonspaneler kan vises øverst i søkeresultatene eller under relevante videoer for valgemner som kan være utsatt for feilinformasjon. Merk at informasjonspaneler med mer kontekst om valgemner bare er tilgjengelige i et begrenset antall land/regioner og for bestemte emner – for eksempel

• stemmegivning via post i USA
  • elektronisk stemmegivning i Brasil
  • elektronisk stemmegivning i India
 Finn ut mer om emnekontekst i informasjonspaneler.

Tilbakemelding

Vi får valginformasjon fra uavhengige tredjepartskilder. Hvis du oppdager feil eller manglende informasjon i forbindelse med funksjonene som er beskrevet ovenfor, kan du sende oss en tilbakemelding:

1. Øverst til høyre i informasjonspanelet velger du menyen ».
  2. Velg Send tilbakemelding. Det åpnes et vindu der du kan skrive en tilbakemelding.
  3. Skriv tilbakemeldingen din. Ta med konkrete detaljer, for eksempel hvilken kandidat eller hvilket parti som mangler eller er oppført med feil informasjon.
  4. Velg om du vil legge ved en skjermdump. Du kan fremheve informasjon på skjermen eller fjerne personopplysninger som vises. Vi anbefaler på det sterkeste at du tar med en skjermdump.
  5. Velg Send.