Hantera inställningar för undertexter

Textning (undertextning) är tillgänglig för videor där ägaren har lagt till sådan, och för vissa videor där YouTube tillhandahåller textning automatiskt. Du kan ändra standardinställningarna för textning på datorn eller den mobila enheten.

Textningsinställningar på YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Du kan ändra textningens utseende och språk.

Aktivera eller inaktivera textning

1. Öppna valfri videos visningssida.
  2. Tryck på videospelaren en gång för att visa alternativ och tryck sedan på för att aktivera textning.
  3. Inaktivera textning genom att trycka på igen.
Obs! Om du inte ser är textning inte tillgängligt för den här videon.

Ändra textningens standardstorlek och utseende

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Textning.
  4. Tryck på Textstorlek och stil för att ändra standardinställningen för storlek och teckensnitt.

Ändra standardinställningen

1. Tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Textning.
  4. Tryck på Visa textning om du vill att textning alltid ska visas när det är tillgängligt.

Välj textningsspråk

Välj ett annat textningsspråk:
  1. Klicka på Mer högst upp till höger i videospelaren.
  2. Klicka på Textning.
  3. Välj ett språk.
Om språket inte visas när du klickar på Undertexter:
  1. Klicka på Översätt automatiskt.
  2. Välj ett språk.

Visa transkription

För videor med textning kan du välja att visa hela transkriptionen och hoppa till specifika ställen i videon.

1. Öppna videobeskrivningen och tryck på Visa transkription. När du tittar på videon visas alltid den aktuella delen av transkriptionen.

2. Tryck på en rad i transkriptionen om du vill hoppa till den delen av videon.

Obs! I vissa videor kan du söka genom att skriva specifika sökord i sökfältet högst upp i transkriptionen.

Inställningar för textning på tv och spelkonsoler

Du kan välja eller ändra dina inställningar för textning på alla tv-apparater, spelkonsoler eller medieenheter som stöder YouTube.

1. Pausa videon som spelas.
  2. Tryck på Textning .
  3. Välj språk på textningen.
  4. Välj Textstil.
  5. Välj de inställningar du vill anpassa. Du kan ändra teckensnitt och utseende. Du kan också ändra bakgrunden och fönstret som textningen visas i.
Obs! Om videon inte har textning kanske visas, men går då inte att välja. Om  inte visas har videon ingen textning.