Hantera textningsinställningar

Textning är tillgänglig för videor där ägaren har lagt till sådan, och för vissa videor där YouTube tillhandahåller textning automatiskt. Du kan ändra standardinställningarna för textning på datorn eller den mobila enheten.

Du kan bland annat ändra textningens utseende och språk.

Aktivera eller inaktivera textning

1. Öppna videospelaren.
  2. Klicka på om du vill aktivera textning.
  3. Klicka på en gång till om du vill inaktivera textning.

Aktivera eller inaktivera standardinställning

1. Öppna sidan Kontoinställningar.
  2. Välj Uppspelning på den vänstra menyn.
  3. Markera eller avmarkera Visa alltid textning.
  4. Markera Visa automatisk textning baserat på röstigenkänning (om tillgängligt) om du vill aktivera automatisk textning för videoklipp som inte redan är textade.
  5. Klicka på Spara.

Justera standardstorlek och -format för textning

Justera standardstorlek och -format för textning

1. Öppna videospelaren.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Välj Undertexter.
  4. Klicka på Alternativ och anpassa följande:
    • Teckensnitt, färg, opacitet och storlek.
    • Bakgrundsfärg och opacitet.
    • Färg och opacitet för fönster.
    • Stil för teckenkant

Obs! Det här blir dina standardinställningar för textning tills du ändrar dem igen eller återgår till standardinställningarna för textning genom att klicka på Återställ.

Genvägar för textning

Du kan använda kortkommandon om du snabbt vill justera formatet på textningen medan du tittar på videon. Se till att klicka innanför videospelaren innan du använder kortkommandon.

• Med ”b” aktiverar/inaktiverar du bakgrundsskuggor.
  • Med ”+” gör du textningen större.
  • Med ”-” gör du textningen mindre.

Välj textningsspråk

Du kan välja olika textningsspråk genom att klicka på textningsikonen på en video. Om språket inte finns med i listan kan du välja alternativet automatiskt översatt textning. Då används Google Översätt till att översätta textningen.
  1. Klicka på ikonen Inställningar längst ner på videoskärmen.
  2. Klicka på Undertexter.
  3. Klicka på Översätt automatiskt.
  4. Välj ett språk.

Visa transkription

För videor där ägaren tillhandahåller textning kan du välja att visa hela transkriptionen och hoppa till specifika ställen i videon.
  1. Klicka på Mer under videospelaren.
  2. Välj transkriptionsikonen . När du tittar på videon visas alltid den aktuella delen av transkriptionen.
  3. Klicka på en rad i transkriptionen om du vill hoppa till den delen av videon.