Administrer innstillinger for teksting

Teksting (undertekster) er tilgjengelig i videoer der eieren har lagt det til, samt i enkelte videoer der YouTube legger det til automatisk. Du kan endre standardinnstillingene for teksting på datamaskinen eller mobilenheten.

Innstillinger for teksting på YouTube

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du kan tilpasse tekstingen ved å endre utseendet og språket.

Slå teksting av eller på

1. Gå til videoen du vil se på.
  2. Hvis teksting er tilgjengelig for videoen, ser du nederst til høyre i videospilleren.
  3. Hvis du vil slå på teksting, klikker du på .
  4. Hvis du vil slå av tekstingen, klikker du på  en gang til.

Angi standardinnstillingen som av eller på

1. Klikk på profilbildet ditt .
  2. Klikk på Innstillinger .
  3. Klikk på Avspilling og ytelse på menyen til venstre.
  4. Merk av eller fjern avmerkingen for Vis alltid teksting.
  5. Merk av eller fjern avmerkingen for Bruk automatisk generert teksting (når tilgjengelig). Med dette alternativet kan du velge om du vil se automatisk teksting i videoer det ikke er lagt til teksting i.

Endre standardstørrelse og -stil for teksting

1. Klikk på Innstillinger nederst til høyre i videospilleren.
  2. Klikk på Teksting.
  3. Klikk på Alternativer.

​Du kan tilpasse

• skrifttype, farge, opasitet og størrelse
  • bakgrunnsfarge og opasitet
  • farge og opasitet for vinduet
  • tegnkantstil
Merk: Dette blir standardinnstillingene dine for teksting frem til du endrer dem på nytt eller går tilbake til standardinnstillingene ved å klikke på Tilbakestill.

Se transkripsjon for teksting

For de fleste videoer med teksting kan du velge å se hele transkripsjonen av tekstingen eller hoppe til bestemte deler av videoen.

1. Gå til videobeskrivelsen, og klikk på Vis transkripsjonen. Mens du ser på videoen, ruller transkripsjonen slik at du alltid ser den aktuelle teksten.

2. Du kan klikke på en linje med teksting for å hoppe til den tilhørende delen av videoen.

Merk: I enkelte videoer kan du søke etter bestemte ord i søkefeltet øverst i transkripsjonen.

Innstillinger for teksting på TV og spillkonsoller

Du kan velge eller endre innstillingene for teksting på alle TV-er, spillkonsoller og medieenheter som har støtte for YouTube.

1. Sett videoen du spiller av, på pause.
  2. Trykk på Teksting .
  3. Velg hvilket språk tekstingen skal være på.
  4. Velg tekststil.
  5. Velg innstillingene du vil tilpasse. Du kan endre skrifttypen og utseendet. Du kan også endre bakgrunnen og vinduet tekstingen vises i.
Merk: Hvis videoen ikke har teksting, kan det hende vises, men at det kan ikke velges. Hvis du ikke ser , er ikke teksting tilgjengelig for denne videoen.