Administrer innstillinger for teksting

Teksting (undertekster) er tilgjengelig i videoer der eieren har lagt det til, samt i enkelte videoer der YouTube legger det til automatisk. Du kan endre standardinnstillingene for teksting på datamaskinen eller mobilenheten.

Innstillinger for teksting på YouTube

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du kan tilpasse tekstingen ved å endre utseendet og språket.

Slå teksting av eller på

1. Gå til en hvilken som helst videoside.
  2. Trykk på videospilleren én gang for å vise alternativer. Trykk deretter på for å slå på teksting.
  3. Slå av tekstingen ved å trykke på igjen.
Merk: Hvis du ikke ser , er ikke teksting tilgjengelig for denne videoen.

Endre standardstørrelse og -stil for teksting

1. Trykk på profilbildet ditt .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Teksting.
  4. Trykk på «Størrelse og stil for teksting» for å endre standard størrelse og stil.

Endre standardinnstillingen til på eller av

1. Trykk på profilbildet ditt .
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Teksting.
  4. Trykk på Vis teksting hvis du vil at teksting alltid skal vises når det er tilgjengelig.

Velg språk for teksting

Slik velger du et annet språk for teksting:
  1. Klikk på Mer øverst til høyre i videospilleren.
  2. Klikk på Teksting.
  3. Velg et språk
Gjør dette hvis du ikke ser språket når du klikker på undertekster/teksting:
  1. Klikk på Oversett automatisk.
  2. Velg et språk

Se transkripsjon for teksting

For videoer med teksting kan du velge å se hele transkripsjonen av tekstingen og hoppe til bestemte deler av videoen.

1. Gå til videobeskrivelsen, og trykk på Vis transkripsjonen. Mens du ser på videoen, ruller transkripsjonen slik at du alltid ser den aktuelle teksten.

2. Trykk på en tekstlinje for å hoppe til den tilsvarende delen av videoen.

Merk: I enkelte videoer kan du søke etter bestemte ord i søkefeltet øverst i transkripsjonen.

Innstillinger for teksting på TV og spillkonsoller

Du kan velge eller endre innstillingene for teksting på alle TV-er, spillkonsoller og medieenheter som har støtte for YouTube.

1. Sett videoen du spiller av, på pause.
  2. Trykk på Teksting .
  3. Velg hvilket språk tekstingen skal være på.
  4. Velg tekststil.
  5. Velg innstillingene du vil tilpasse. Du kan endre skrifttypen og utseendet. Du kan også endre bakgrunnen og vinduet tekstingen vises i.
Merk: Hvis videoen ikke har teksting, kan det hende vises, men at det kan ikke velges. Hvis du ikke ser , er ikke teksting tilgjengelig for denne videoen.