Instellingen voor ondertiteling beheren

Ondertiteling is beschikbaar voor video's waaraan de eigenaar ondertiteling heeft toegevoegd en voor bepaalde video's waaraan YouTube automatisch ondertiteling toevoegt. Je kunt de standaardinstellingen voor ondertiteling wijzigen op je computer of mobiele apparaat.

Ondertitelingsinstellingen op YouTube

Je kunt de ondertiteling op YouTube in- of uitschakelen en de grootte ervan aanpassen op je computer of mobiele apparaat.

Ondertiteling in- of uitschakelen

1. Ga naar de video.
  2. Tik op het menu .
  3. Tik op om ondertiteling in te schakelen.
  4. Tik nogmaals op om ondertiteling uit te schakelen.

Standaardgrootte en -stijl van ondertiteling aanpassen

1. Open de YouTube-app voor Android.
  2. Tik op Menu .
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Ondertiteling.

Ondertitelingsinstellingen op tv's en gameconsoles

Je kunt je ondertitelingsinstellingen selecteren of wijzigen op alle tv's, gameconsoles en media-apparaten die YouTube ondersteunen.

1. Activeer op de weergavepagina de bedieningsfuncties van de speler.
  2. Selecteer 'Meer opties'.
  3. Klik op de knop .
  4. Selecteer 'Ondertiteling' in het menu om ondertiteling in een beschikbare taal in te schakelen of om ondertiteling uit te schakelen.
  5. Via hetzelfde menu kun je ook het volgende wijzigen:
    • Lettertypefamilie
    • Letterkleur
    • Lettergrootte
    • Achtergrondkleur
    • Ondoorzichtigheid van de achtergrond

Opmerking: Als er geen ondertiteling beschikbaar is voor de video, is de knop wel zichtbaar maar kun je er niet op klikken.