Instellingen voor ondertiteling beheren

Ondertiteling is beschikbaar voor video's waaraan de eigenaar ondertiteling heeft toegevoegd en voor bepaalde video's waaraan YouTube automatisch ondertiteling toevoegt. Je kunt de standaardinstellingen voor ondertiteling wijzigen op je computer of mobiele apparaat.

Ondertitelingsinstellingen op YouTube

Je kunt ondertiteling aanpassen door de weergave en taal te wijzigen.

Ondertiteling in- of uitschakelen

1. Ga naar de video die je wilt bekijken.
  2. Als er ondertiteling beschikbaar is, zie je rechtsonder in de videospeler.
  3. Klik op om ondertiteling in te schakelen.
  4. Klik nog een keer op om ondertiteling uit te schakelen.

Standaard instellen op aan of uit

1. Klik op je profielfoto .
  2. Klik op Instellingen .
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Afspelen en prestaties.
  4. Vink Altijd ondertiteling weergeven aan of uit.
  5. Vink Inclusief automatisch gegenereerde ondertiteling (indien beschikbaar) aan of uit. Met deze optie schakel je automatische ondertiteling in of uit voor video's waaraan geen ondertiteling is toegevoegd.

De standaardgrootte en -stijl van ondertiteling wijzigen

De grootte en stijl van ondertiteling wijzigen

1. Klik rechtsonder in de speler op Instellingen .
  2. Klik op Ondertiteling.
  3. Klik op Opties.

​Je kunt het volgende aanpassen:

• Lettertype, kleur, transparantie en grootte
  • Achtergrondkleur en -transparantie
  • Vensterkleur en -transparantie
  • Randstijl van tekens
Opmerking: Dit blijven je standaardinstellingen voor de opmaak van ondertiteling, totdat je deze weer wijzigt of op Resetten klikt om de standaardopmaak te herstellen.

Taal van ondertiteling selecteren

Ondertiteling in een andere taal kiezen:
  1. Klik rechtsonder op Instellingen .
  2. Klik op Ondertiteling.
  3. Selecteer een taal.

Als de gewenste taal niet in de lijst staat als je op Ondertiteling klikt:

1. Klik op Automatisch vertalen.
  2. Selecteer een taal.

Transcript van ondertiteling bekijken

Als de eigenaar ondertiteling aan een video heeft toegevoegd, kun je het volledige transcript weergeven en naar bepaalde punten in de video springen.
  1. Klik rechtsonder in de videospeler op Meer .
  2. Klik op Transcript openen. Terwijl je de video bekijkt, scrollt het transcript mee, zodat je steeds de huidige tekst te zien krijgt.
  3. Klik op een willekeurige regel in het transcript om naar dat punt in de video te springen.

Ondertitelingsinstellingen op tv's en gameconsoles

Je kunt je ondertitelingsinstellingen selecteren of wijzigen op alle tv's, gameconsoles en media-apparaten die YouTube ondersteunen.

1. Pauzeer de video die je afspeelt.
  2. Tik op Ondertiteling .
  3. Selecteer de taal waarin je ondertiteling wilt.
  4. Selecteer Ondertitelstijl.
  5. Selecteer de instellingen die je wilt aanpassen. Je kunt het lettertype en de weergave wijzigen. Ook kun je de achtergrond en het venster waarin de ondertiteling wordt weergegeven, wijzigen.
Opmerking: Als de video geen ondertiteling heeft, wordt mogelijk weergegeven maar kun je dit niet selecteren. Als niet wordt weergegeven, is er geen ondertiteling beschikbaar voor deze video.