Tekstitysasetusten muuttaminen

Tekstitykset ovat saatavilla videoissa, joihin omistaja on ne lisännyt, sekä videoissa, joihin YouTube lisää niitä automaattisesti. Voit muuttaa tekstitysten oletusasetuksia tietokoneella tai mobiililaitteella.

YouTuben tekstitysasetukset

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Voit muokata tekstityksiä vaihtamalla niiden ulkoasua ja kieltä.

Tekstitysten laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa video, jota haluat katsoa.
  2. Jos tekstitykset ovat käytettävissä, videosoittimen oikeassa alakulmassa näkyy kuvake .
  3. Jos haluat tekstitykset päälle, klikkaa .
  4. Jos haluat tekstitykset pois päältä, klikkaa  uudelleen.

Oletusasetuksen valitseminen

1. Klikkaa profiilikuvaasi .
  2. Klikkaa Asetukset .
  3. Valitse vasemmasta valikosta Toisto ja laatu.
  4. Merkitse Näytä tekstitykset aina valituksi tai poista valinta.
  5. Merkitse Sisällytä automaattisesti luodut tekstitykset (jos saatavilla) valituksi tai poista valinta. Tämä asetus vaihtaa automaattiset tekstitykset päälle tai pois videoissa, joihin ei ole lisätty tekstityksiä.

Tekstitysten oletuskoon ja ‑tyylin muuttaminen

1. Klikkaa videosoittimen oikeasta alakulmasta Asetukset .
  2. Valitse Tekstitykset.
  3. Valitse Asetukset.

​Voit muokata seuraavia:

• fontti, väri, läpinäkyvyys ja koko
  • taustan väri ja läpinäkyvyys
  • ikkunan väri ja läpinäkyvyys
  • merkin reunatyyli.
Huom. Näitä valintoja käytetään tekstityksen muodon oletusasetuksina, kunnes muutat niitä uudelleen tai otat oletusasetukset uudelleen käyttöön valitsemalla Palauta.

Tekstityksen transkription näyttäminen

Useimmissa tekstitetyissä videoissa voit katsoa tekstitysten koko transkription ja siirtyä videon eri kohtiin.

1. Siirry videon kuvaukseen ja klikkaa Näytä transkriptio. Kun katsot videota, transkriptio vierii eteenpäin ja näyttää kulloisenkin tekstin.

2. Voit siirtyä eri osiin videossa klikkaamalla siihen liittyvää tekstityksen kohtaa.

Huom. Joissakin videoissa voit tehdä hakuja transkription yläreunan hakukentässä.

Tekstitysasetukset televisiossa ja pelikonsoleissa

Voit valita tai muuttaa tekstitysasetuksia missä tahansa YouTubea tukevassa televisiossa, pelikonsolissa tai medialaitteessa.

1. Keskeytä toistamasi video.
  2. Napauta Tekstitykset .
  3. Valitse haluamasi tekstityskieli.
  4. Valitse Tekstityksen tyyli.
  5. Valitse muokattavat asetukset. Voit vaihtaa fonttia ja sen ulkoasua. Voit muuttaa myös taustaa ja ikkunaa, jossa tekstitykset näkyvät.
Huom. Jos videoon ei ole saatavilla tekstityksiä, saattaa näkyä mutta se ei ole valittavissa. Jos ei näy, videoon ei ole saatavissa tekstityksiä.