Tekstitysasetusten muuttaminen

Tekstitykset ovat saatavilla videoissa, joihin omistaja on ne lisännyt, sekä videoissa, joihin YouTube lisää niitä automaattisesti. Voit muuttaa tekstitysten oletusasetuksia tietokoneella tai mobiililaitteella.

YouTuben tekstitysasetukset

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Voit muokata tekstityksiä vaihtamalla niiden ulkoasua ja kieltä.

Tekstitysten laittaminen päälle ja pois päältä

1. Mene minkä tahansa videon katselusivulle.
  2. Napauta videosoitinta kerran nähdäksesi vaihtoehdot, ja laita sitten tekstitykset päälle napauttamalla .
  3. Jos haluat ottaa tekstitykset pois päältä, napauta uudelleen.
Huom. Jos -kuvaketta ei näy, videolle ei ole saatavilla tekstityksiä.

Tekstitysten oletuskoon ja ‑tyylin muuttaminen

1. Napauta profiilikuvaasi .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Napauta Tekstitykset.
  4. Napauta Tekstitysten koko ja tyyli muuttaaksesi oletusfonttia ja ‑kokoa.

Muuta tekstitysten näkymisen oletusasetusta

1. Napauta profiilikuvaasi .
  2. Napauta Asetukset .
  3. Napauta Tekstitykset.
  4. Napauta Näytä tekstitykset, jos haluat tekstitysten näkyvän aina, kun ne ovat saatavilla.

Tekstityskielen valitseminen

Toisen tekstityskielen valitseminen:
  1. Klikkaa videosoittimen oikeasta yläreunasta Lisää .
  2. Klikkaa Tekstitykset.
  3. Valitse kieli.
Jos et näe etsimääsi kieltä luettelossa klikattuasi Tekstitykset, tee näin:
  1. Valitse Automaattinen käännös.
  2. Valitse kieli.

Tekstityksen transkription näyttäminen

Tekstitetyissä videoissa voit katsoa tekstitysten koko transkription ja siirtyä videon eri kohtiin.

1. Siirry videon kuvaukseen ja napauta Näytä transkriptio. Kun katsot videota, transkriptio vierii eteenpäin ja näyttää kulloisenkin tekstin.

2. Voit siirtyä eri osiin videossa napauttamalla siihen liittyvää tekstityksen kohtaa.

Huom. Joissakin videoissa voit tehdä hakuja transkription yläreunan hakukentässä.

Tekstitysasetukset televisiossa ja pelikonsoleissa

Voit valita tai muuttaa tekstitysasetuksia missä tahansa YouTubea tukevassa televisiossa, pelikonsolissa tai medialaitteessa.

1. Keskeytä toistamasi video.
  2. Napauta Tekstitykset .
  3. Valitse haluamasi tekstityskieli.
  4. Valitse Tekstityksen tyyli.
  5. Valitse muokattavat asetukset. Voit vaihtaa fonttia ja sen ulkoasua. Voit muuttaa myös taustaa ja ikkunaa, jossa tekstitykset näkyvät.
Huom. Jos videoon ei ole saatavilla tekstityksiä, saattaa näkyä mutta se ei ole valittavissa. Jos ei näy, videoon ei ole saatavissa tekstityksiä.