Tekstitysasetusten muuttaminen

Tekstityksiä on saatavissa videoihin, joihin omistaja on niitä lisännyt, sekä videoihin, joihin YouTube lisää niitä automaattisesti. Voit muuttaa tekstitysten oletusasetuksia tietokoneella tai mobiililaitteella.

YouTuben tekstitysasetukset

Voit muokata tekstityksiä vaihtamalla niiden ulkoasua ja kieltä.

Tekstitysten näyttäminen tai poistaminen

1. Avaa video, jota haluat katsoa.
  2. Jos tekstitykset ovat käytettävissä, soittimen oikeassa alakulmassa näkyy kuvake .
  3. Jos haluat tekstitykset päälle, klikkaa .
  4. Jos haluat tekstitykset pois päältä, klikkaa  uudelleen.

Oletusasetuksen valitseminen

1. Klikkaa profiilikuvaasi .
  2. Valitse Asetukset  .
  3. Valitse vasemmasta valikosta Toisto ja laatu.
  4. Merkitse Näytä tekstitykset aina valituksi tai poista valinta.
  5. Merkitse Sisällytä automaattisesti luodut tekstitykset (jos saatavilla) valituksi tai poista valinta. Tämä asetus vaihtaa automaattiset tekstitykset päälle tai pois videoissa, joihin ei ole lisätty tekstityksiä.

Tekstitysten oletuskoon ja ‑tyylin muuttaminen

Tekstitysten koon ja tyylin muuttaminen

1. Valitse videosoittimen oikeasta alakulmasta Asetukset .
  2. Valitse Tekstitykset.
  3. Valitse Asetukset.

​Voit muokata seuraavia:

• fontti, väri, läpinäkyvyys ja koko
  • taustan väri ja läpinäkyvyys
  • ikkunan väri ja läpinäkyvyys
  • merkin reunatyyli.
Huom. Näitä asetuksia käytetään tekstityksen muodon oletusasetuksina, kunnes muutat niitä uudelleen tai otat oletusasetukset uudelleen käyttöön valitsemalla Palauta.

Tekstityskielen valitseminen

Toisen tekstityskielen valitseminen:
  1. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset .
  2. Valitse Tekstitykset.
  3. Valitse haluamasi kieli.

Jos et näe haluamaasi kieltä luettelossa klikattuasi Tekstitykset, tee näin:

1. Valitse Automaattinen käännös.
  2. Valitse haluamasi kieli.

Tekstityksen transkription näyttäminen

Jos videossa on omistajan lisäämät tekstitykset, voit nähdä koko tekstityksen transkription ja siirtyä videon eri kohtiin.
  1. Klikkaa videosoittimen oikean alakulman alapuolelta Lisää .
  2. Klikkaa Avaa litteraatti. Kun katsot videota, transkriptio vierii eteenpäin ja näyttää kulloisenkin tekstin.
  3. Klikkaa haluamaasi tekstityksen kohtaa siirtyäksesi vastaavaan kohtaan videossa.

Tekstitysasetukset televisiossa ja pelikonsoleissa

Voit valita tai muuttaa tekstitysasetuksia missä tahansa YouTubea tukevassa televisiossa, pelikonsolissa tai medialaitteessa.

1. Keskeytä toistamasi video.
  2. Valitse Tekstitykset .
  3. Valitse haluamasi tekstityskieli.
  4. Valitse Tekstityksen tyyli.
  5. Valitse muokattavat asetukset. Voit vaihtaa fonttia ja sen ulkoasua. Voit muuttaa myös taustaa ja ikkunaa, jossa tekstitykset näkyvät.
Huom. Jos videoon ei ole saatavilla tekstityksiä, saattaa näkyä mutta se ei ole valittavissa. Jos  ei näy, videoon ei ole saatavissa tekstityksiä.