Instellingen voor ondertiteling beheren

Ondertiteling is beschikbaar voor video's waaraan de eigenaar ondertiteling heeft toegevoegd en voor bepaalde video's waaraan YouTube automatisch ondertiteling toevoegt. Je kunt de standaardinstellingen voor ondertiteling wijzigen op je computer of mobiele apparaat.

Ondertitelingsinstellingen op YouTube

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je kunt ondertiteling aanpassen door de weergave en taal te wijzigen.

Ondertiteling aan- of uitzetten

1. Ga naar de weergavepagina van een willekeurige video.
  2. Tik 1 keer op de videospeler om opties te tonen. Tik op  om ondertiteling aan te zetten.
  3. Tik nog een keer op om ondertiteling uit te zetten.
Opmerking: Als je niet ziet, is ondertiteling niet beschikbaar voor deze video.

De standaardgrootte en -stijl van ondertiteling wijzigen

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Ondertiteling.
  4. Tik op Grootte en stijl van ondertiteling om de ondertiteling aan te passen.

Standaard aan- of uitzetten

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Ondertiteling.
  4. Tik op Ondertiteling tonen om altijd ondertiteling te tonen als die beschikbaar is.

Taal van ondertiteling selecteren

Zo kies je ondertiteling in een andere taal:
  1. Klik rechtsboven in de videospeler op Meer .
  2. Klik op Ondertiteling.
  3. Selecteer een taal.
Als de gewenste taal niet in de lijst staat als je op Ondertiteling klikt:
  1. Klik op Automatisch vertalen.
  2. Selecteer een taal.

Transcript van ondertiteling bekijken

Bij video's met ondertiteling kun je het volledige transcript bekijken en naar bepaalde punten in de video springen.

1. Ga naar de videobeschrijving en tik op Transcript tonen. Terwijl je de video bekijkt, scrollt het transcript mee, zodat je steeds de huidige tekst te zien krijgt.

2. Tik op een willekeurige regel in het transcript om naar dat punt in de video te springen.

Opmerking: Bij sommige video's kun je zoeken door specifieke zoekwoorden te typen in de zoekbalk bovenaan het transcript.

Instellingen voor ondertiteling op tv's en gameconsoles

Je kunt je instellingen voor ondertiteling selecteren of wijzigen op alle tv's, gameconsoles en media-apparaten die YouTube ondersteunen.

1. Pauzeer de video die je afspeelt.
  2. Tik op Ondertiteling .
  3. Selecteer de taal waarin je de ondertiteling wilt zien.
  4. Selecteer Ondertitelstijl.
  5. Selecteer de instellingen die je wilt aanpassen. Je kunt het lettertype en de weergave wijzigen. Ook kun je de achtergrond en het venster waarin de ondertiteling wordt weergegeven, wijzigen.
Opmerking: Als de video geen ondertiteling heeft, zie je misschien maar kan je dit niet selecteren. Als je niet ziet, is er geen ondertiteling beschikbaar voor de video.