Gekochte films en tv-programma's downloaden

Vanaf nu kun je films en tv-programma's die je op YouTube hebt gekocht offline bekijken met de YouTube-app. Zodra je de content hebt gekocht of gehuurd, kun je deze naar een iOS-apparaat of Android-apparaat downloaden en bekijken wanneer je maar wilt. Je apparaat hoeft niet verbonden te zijn met internet als je de content wilt bekijken.

Je kunt je aankoop alleen downloaden als je bent ingelogd bij de YouTube-app met het Google-account waarmee je de content hebt gekocht.

Je hoeft geen YouTube Premium-abonnee te zijn om een gekochte film of aflevering te downloaden. Deze functie is beschikbaar op alle apparaten met iOS 11 of hoger en Android 16.23 of hoger.

Hoe je films en tv-programma's downloadt

Je kunt de films en afleveringen die je hebt gekocht naar maximaal vijf apparaten downloaden.

Als je een film of aflevering huurt, kun je deze maar naar 1 apparaat tegelijk downloaden. Als je een gehuurde video al eens naar een apparaat hebt gedownload, moet je deze verwijderen om de content naar een ander apparaat te kunnen downloaden.

Opmerking: Je kunt een film of aflevering niet downloaden via zowel de YouTube-app als de Google Play Films-app op hetzelfde apparaat. Verwijder de download uit een van de apps om de content opnieuw te downloaden via de andere app. Verderop vind je instructies om gedownloade content uit de YouTube-app te verwijderen. In dit artikel lees je hoe je content verwijdert uit de Google Play Films-app.

Volg deze stappen om gehuurde of gekochte content te downloaden en offline te bekijken:

1. Koop of huur de film of aflevering(en) die je wilt bekijken op je computer, mobiele apparaat of smart-tv.
  2. Log op je iOS- of Android-apparaat in bij de YouTube-app met het account dat je ook hebt gebruikt om de content te kopen of te huren.
  3. Tik op je profielfoto .
  4. Tik op Je films en tv. Je ziet nu de films en afleveringen die je hebt gekocht of gehuurd.
  5. Tik op de film of aflevering die je wilt downloaden om offline te bekijken.
  6. Tik op Downloaden .
  7. Selecteer een videokwaliteit. Welke videokwaliteit beschikbaar is, hangt af van je aankoop en de kwaliteit die wordt ondersteund door je apparaat.UHD-content kan niet worden gedownload.
  8. Sommige titels zijn beschikbaar in verschillende talen. Selecteer de gewenste audiotrack bij de film of aflevering. Opmerking: Ook als je een film of aflevering offline bekijkt, kun je ondertiteling selecteren.
  9. Het icoon Gedownload  verschijnt onder de videospeler zodra de download is afgerond.

Als je meerdere afleveringen van een tv-programma wilt downloaden, herhaal je deze stappen voor elke aflevering.

Op bepaalde mobiele apparaten kunnen video's en playlists alleen worden gedownload als je verbinding hebt met een wifi-netwerk. Zo download je video's via een mobiel netwerk:

1. Tik op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Ga naar Achtergrond en downloads en schakel Alleen downloaden via wifi uit.

Toegang tot gedownloade films en afleveringen

Je kunt je gedownloade films en afleveringen openen in de YouTube-app door te tikken op je profielfoto  en daarna op Downloads
Gehuurde content: Je films en afleveringen blijven de hele huurperiode beschikbaar. Als je een film of aflevering huurt, heb je 30 dagen om te beginnen met kijken Nadat je een film hebt gestart, kun je deze binnen de huurperiode zo vaak bekijken als je wilt. De huurperiode is meestal 48 uur, maar de totale huurperiode wordt ook vermeld op de laatste pagina van het betaalproces. Lees onze gebruiksregels voor meer informatie.

Gedownloade films en afleveringen verwijderen

Zo verwijder je een film of aflevering uit je downloads:
  1. Tik in de YouTube Music-app op je profielfoto .
  2. Tik op Downloads .
  3. Zoek de gedownloade film of aflevering die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Menu '' naast de film of aflevering.
  5. Tik op Verwijderen uit downloads.