Een gebruikerslijst voor sharding maken (optioneel)

Als u een groot aantal bestanden (meer dan 400.000) wilt migreren naar Google Drive vanuit fileshares, maakt u een lijst met shardingsgebruikers. Gebruik een shardingslijst zelfs als u de content wilt migreren naar meerdere gedeelde Drives. Het is belangrijk dat er een grote hoeveelheid content over veel makersaccounts wordt verdeeld, ongeacht het aantal gedeelde Drives waarnaar je wilt migreren.

Als u minder dan 400.000 bestanden migreert naar het Drive-account van één gebruiker, moet u deze stap overslaan. Zie Een deelweergave maken.

Wat is een lijst met shardingsgebruikers?

Een lijst met shardingsgebruikers is een csv-bestand met e-mailadressen uit uw doelaccount. De gebruikersaccounts bij het e-mailadres worden gebruikt om objecten te schrijven naar de Mijn Drive van een gebruiker of een gedeelde Drive.

Door de migratiebelasting over een grotere groep gebruikers te verspreiden, kunt u knelpunten in de API voorkomen en zorgen dat de Drive-service niet overbelast raakt.

Inzicht in rechten en eigendom

Eigendom

Tijdens het migratieproces krijgen aanvullende gebruikers, inclusief shardinggebruikers, geen toegang tot bestandscontent.

De migratie naar Mijn Drive heeft geen invloed op toegangscontrolelijsten (ACL's) en het eigendom van bestanden en mappen. Bestanden die u migreert naar gedeelde Drives, vallen onder het toegangsniveau dat is ingesteld door de beheerder. Zie De toegang tot bestanden in gedeelde Drives beheren voor meer informatie.

Makers en bewerkers van bestanden

De metadata van de bestandsbewerker worden bewaard in gemigreerde gegevens. In de versiegeschiedenis van elk bestand staat de juiste bewerker.

Als u migreert naar gedeelde Drives, wordt de shardinggebruiker weergegeven als de maker van het bestand. U kunt dit kenmerk niet wijzigen. Klik op het bestand and then Info om deze informatie in de gedeelde Drive te bekijken. De gebruikersnaam van de maker wordt ook weergegeven in het Drive-controlelogboek naast Maken of Uploaden. Zie Drive-controlelogboek voor meer informatie.

Stub-bestanden

Tijdens de migratie ziet u mogelijk stub-bestanden met een willekeurige naam in Drive. Deze bestanden zijn tijdelijke aanduidingen voor het daadwerkelijke bestand en bevatten geen gegevens. In het controlelogboek wordt de sharding-gebruiker weergegeven als de eigenaar van het stub-bestand.

Versies van stub-bestanden worden niet geregistreerd in de versiegeschiedenis. Kort nadat het stub-bestand is gemaakt, wordt het echte bestand gemigreerd. De verwachte gebruiker (zoals opgegeven in de identiteitstoewijzing) wordt weergegeven als de bestandseigenaar in het logboek.

Tijdelijke mappen

Er worden tijdens een migratie enkele tijdelijke mappen gemaakt in de Mijn Drive van de shardinggebruiker. Deze worden meestal automatisch verwijderd. Bij een zware API-belasting blijven sommige tijdelijke mappen na een migratie bewaard. Je kunt deze mappen veilig verwijderen.

Stap 1: Tijdelijke gebruikers maken (aanbevolen)

U kunt de gebruikersaccounts op de lijst met shardinggebruikers zien in het Drive-controlelogboek voor de gemigreerde bestanden. U kunt bijvoorbeeld zien welk gebruikersaccount een bestand heeft gemaakt. We raden u aan tijdelijke Google Workspace-gebruikers in te stellen met een makkelijk te herkennen gebruikersnaam, zoals shard-gebruiker1, om verwarring met actieve gebruikers te voorkomen. Gebruik de nieuwe accounts voor de lijst met shardinggebruikers. Verwijder dan de gebruikers nadat de migratie is afgerond.

Als u wilt bepalen hoeveel gebruikersaccounts u moet toevoegen aan de lijst met shardinggebruikers, gebruikt u een van de volgende 2 opties (de optie met de grotere waarde):

• Eén account per 400.000 bestanden die worden gemigreerd naar Drive
  • 10 accounts per node

Zie Opties voor het toevoegen van gebruikers en Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie voor meer informatie over hoe u gebruikers toevoegt en verwijdert.

Zorg dat de tijdelijke gebruikers voldoen aan deze vereisten:

• Ze hebben een licentie voor de migratieperiode. De licentie moet overeenkomen met de hoogste Google Workspace-versie die u heeft toegewezen aan het doeldomein. Meer informatie
  • Ze hebben toegang tot de Google Workspace-services waarnaar u migreert, bijvoorbeeld Gmail en Drive. Meer informatie
  • Ze kunnen Drive-bestanden openen via de Drive API. Meer informatie

Stap 2: Het csv-bestand maken

Maak de lijst in een spreadsheetprogramma, met één item per regel:

• Koppen zijn niet vereist.
  • Sla de spreadsheet op als csv-bestand.
  • Zorg dat de tekencodering van het csv-bestand is ingesteld op UTF-8.

Sharding user list CSV file

Stap 3: De lijst toevoegen

Klik in het Google Workspace Migrate-platform op New (Nieuw) and thenList (Lijst).

1. Vul een naam in voor de lijst.
  2. Klik bij Type op de pijl-omlaag and thenUsers (Gebruikers).
  3. Klik op Upload CSV file (Csv-bestand uploaden) om een csv-bestand te uploaden of sleep een bestand naar het vak.
  4. Klik op Create (Maken).

U kunt de lijst selecteren als u een brug maakt.