Een fileshareverbinding toevoegen of bewerken

U voegt een bronverbinding toe zodat Google Workspace Migrate gegevens uit een fileshare kan lezen, converteren en overzetten naar uw Google Workspace-account.

Een bronverbinding toevoegen voor fileshares

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op New (Nieuw) and thenConnection (Verbinding).
  2. Vul bij Name (Naam) een naam in voor de verbinding.
  3. Selecteer bij Type de optie Fileshare.
  4. Vul onder Folder path (Mappad) het lokale bestandspad in naar de filesharemap op het hoogste niveau die u wilt migreren.

Het pad moet een netwerkpad (UNC) zijn en kan naar een apparaat (\\apparaatnaam) of een share of map op een apparaat (\\apparaatnaam\naam-share\naam-map) leiden.

5. Kies een optie bij Account:
    • Selecteer een bestaand account.
    • Selecteer Add a new account (Nieuw account toevoegen). Kies dan in het veld Credential type (Type inloggegevens) een van de volgende opties:
      • Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bestaande filesharebeheerder wilt gebruiken, selecteert u Default network credentials (Standaard inloggegevens voor netwerk).
      • Als u een nieuwe filesharebeheerder wilt toevoegen, selecteert u Alternate credentials (Alternatieve inloggegevens) en vult u de gebruikersnaam (met de indeling gebruikersnaam@example.com) en het wachtwoord van de beheerder in. Het account dat u invult, moet volledige beheerrechten hebben voor de hele gegevensopslagplaats.
  6. Klik op Create (Maken).

Problemen met een mislukte verbinding oplossen

Als er geen verbinding kan worden gemaakt, probeert u deze opties voor probleemoplossing:

• Controleer het pad en de inloggegevens door in het platform of de node het mappad te openen met Microsoft Verkenner.
  • Controleer of er geen vertragingen in de DNS-omzetting zijn:
    1. Herhaal de stappen in Een bronverbinding toevoegen voor fileshares (hierboven).
    2. Vul in stap 4 in plaats van het UNC-pad het statische IP-adres in (\\ip-adres\naam-share\naam-map).
    3. Als de koppeling slaagt, heeft de fout te maken met de DNS-omzetting.

Een verbinding bewerken

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Connections (Verbindingen). U moet mogelijk eerst op Menu klikken.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de verbinding en klik op More (Meer) and thenEdit (Bewerken).
  3. Breng wijzigingen aan en klik op Save (Opslaan).

Volgende stap

Een lijst met shardinggebruikers maken (optioneel)

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.