Skapa och köra en brygga

Du kan använda en brygga när du vill migrera data från en källanslutning till Google Workspace-kontot. Du anger en källanslutning, målanslutning, inställningsmall och olika typer av mappningar och listor när du vill skapa en brygga.

Skapa en brygga

1. I Google Workspace Migrate-plattformen klickar du på New (Ny) följt avBridge (Brygga).
  2. Ange ett namn på bryggan.
  3. Ange följande information:
    1. Source connection (Källanslutning)
    2. Målanslutning (välj det tjänstkonto du använder för att ansluta till Google Workspace)
    3. Settings template (Inställningsmall) (default (standard) eller customized (anpassad))
    4. Mapping (Mappning)
    5. Identity mapping (Identitetsmappning)
  4. Klicka på Create (Skapa).

Köra en brygga

1. Klicka på Bridges (Bryggor) på Google Workspace Migrate-plattformen. Du kan behöva klicka på menyn först.
  2. (Valfritt) Om du vill redigera bryggan klickar du på Settings (Inställningar) .
  3. Klicka på Run (Kör) följt avRun.

Visa förloppet för en brygga

På Google Workspace Migrate-plattformen klickar du på Bridges (bryggor) för att visa förloppet för en brygga. Du kan se antalet transaktioner av det här slaget i realtid:

• Completed (slutförd)
  • Warning (varning)
  • Failed (misslyckades)
  • Skipped (hoppades över)
  • Crawled (genomsökt)

Siffran Data migrated (data som migreras) som är kopplad till en brygga återspeglar storleken på den binära data som Google Workspace Migrate har flyttat. Det omfattar e-postmeddelanden (inklusive bilagor), filer och ändringar i dem, kalenderbilagor och kontaktfoton.

Ändra vad som visas i en brygga

Du kan använda filter för att ändra vad som visas när en brygga körs eller är slutförd.

1. Klicka på Bridges (Bryggor). Du kan behöva klicka på menyn först.
  2. Klicka på tillgängliga filter (detaljer nedan), fyll i de obligatoriska fälten och klicka sedan på Apply (Tillämpa).
    • Status – filtrerar efter statusen för en migrering.
    • Source type (Källtyp) — filtrerar efter källanslutningens typ.
    • Name (Namn) – filtrerar efter bryggans namn.
    • Source connection name (Källanslutningens namn) – filtrerar efter källanslutningens namn.
    • Target connection name (Namn på målanslutning) – filtrerar efter målanslutningens namn.
    • Started (Startades) – filtrerar efter migreringens startdatum.
    • Completed (Slutfördes) – filtrerar efter migreringens slutdatum.
  3. (Valfritt) Klicka på Delete (Ta bort) bredvid filtret om du vill återställa det. Om du vill återställa alla filter klickar du på Reset (Återställ).

Försök att köra misslyckade transaktioner igen (valfritt)

När du har kört bryggan ser du kanske några misslyckade transaktioner. Om du har åtgärdat problemen som orsakade felet (eller om problemet var tillfälligt) kan du försöka genomföra de misslyckade transaktionerna igen. När ett nytt försök misslyckas, görs nya försök i Google Workspace Migrate att migrera objekt som inte migrerades vid en tidigare körning. En sökning efter uppdateringar av källdata görs inte. Det är ett bra första steg när du letar efter data som saknas eftersom det går snabbare än att köra en brygga eller en deltamigrering.

1. Klicka på Bridges (Bryggor). Du kan behöva klicka på menyn först.
  2. Peka på bryggan du vill försöka köra igen och klicka på More (Mer) följt avRetry failures (Försök igen med fel) .

Bryggan försöker migrera de misslyckade objekten.

Nästa steg

Bevaka migreringsförloppet

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.