Een brug maken en uitvoeren

U gebruikt een brug om gegevens via een bronverbinding te migreren naar uw Google Workspace-account. U geeft een bronverbinding, doelverbinding, template voor instellingen en verschillende typen toewijzingen en lijsten op om een brug te maken.

Een brug maken

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op New (Nieuw) and thenBridge (Brug).
  2. Vul een naam in voor de brug.
  3. Vul deze gegevens in:
    1. Source connection (Bronverbinding)
    2. Target connection (Doelverbinding) (selecteer het serviceaccount waarmee u verbinding maakt met Google Workspace)
    3. Settings template (Instellingentemplate) (standaard of aangepast)
    4. Mapping (Toewijzing)
    5. Identity mapping (Identiteitstoewijzing)
  4. (Optioneel) Als u een lijst met shardinggebruikers wilt toevoegen, klikt u op More options (Meer opties). Klik dan naast de optie op de pijl-omlaag  en selecteer de toewijzing of lijst.
  5. Klik op Create (Maken).

Een brug uitvoeren

1. Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Bridges (Bruggen). U moet mogelijk eerst op Menu  klikken.
  2. (Optioneel) Klik op Settings (Instellingen) om de brug te bewerken.
  3. Klik op Run (Uitvoeren) and thenRun (Uitvoeren).

De voortgang van een brug bekijken

Klik in het Google Workspace Migrate-platform op Bridges (Bruggen) om de voortgang van een brug te bekijken. U ziet het aantal van deze soorten transacties in realtime:

• Completed (Afgerond)
  • Warning (Waarschuwing)
  • Failed (Mislukt)
  • Skipped (Overgeslagen)
  • Crawled (Gecrawld)

Het getal bij Data migrated (Gemigreerde gegevens) dat is gekoppeld aan een brug is de grootte van de binaire gegevens die Google Workspace Migrate heeft verplaatst. Dit zijn e-mailberichten (inclusief bijlagen), bestanden en hun revisies, agendabijlagen en contactfoto's.

Aanpassen wat u ziet in een brug

U kunt filters gebruiken om aan te passen wat u ziet als een brug wordt uitgevoerd of is afgerond.

1. Klik op Bridges (Bruggen). U moet mogelijk eerst op Menu  klikken.
  2. Klik op de beschikbare filters (meer informatie hieronder). Vul de verplichte velden in en klik op Apply (Toepassen).
    • State (Status): Filtert op de status van een migratie.
    • Source type (Brontype): Filtert op type bronverbinding.
    • Name (Naam): Filtert op de naam van de brug.
    • Source connection name (Naam bronverbinding): Filtert op de naam van de bronverbinding.
    • Target connection name (Naam doelverbinding): Filtert op de naam van de doelverbinding.
    • Started (Gestart): Filtert op de startdatum van de migratie.
    • Completed (Afgerond): Filtert op de afrondingsdatum van de migratie.
  3. (Optioneel) Als u een filter wilt resetten, klikt u naast het filter op Remove (Verwijderen) . Als u alle filters wilt resetten, klikt u op Reset (Resetten).

Mislukte transacties opnieuw uitvoeren (optioneel)

Nadat u een brug heeft uitgevoerd, ziet u mogelijk mislukte transacties. Als u de problemen heeft opgelost waardoor de mislukte transacties zijn veroorzaakt (of als het probleem tijdelijk was), kunt u de mislukte transacties opnieuw uitvoeren. Als u mislukte transacties opnieuw uitvoert, probeert Google Workspace Migrate items opnieuw te migreren die niet zijn gemigreerd tijdens een eerdere uitvoering. Er wordt niet gecontroleerd op updates aan de brongegevens. Dit is een handige eerste stap om ontbrekende gegevens te vinden, omdat dit sneller is dan een brug- of deltamigratie.

1. Klik op Bridges (Bruggen). U moet mogelijk eerst op Menu  klikken.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de brug die u opnieuw wilt uitvoeren en klik op More (Meer) and thenRetry failures (Mislukte items opnieuw proberen) .

De brug probeert de mislukte items te migreren.

Volgende stap

Voortgang van migratie bewaken

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.