Visa en kunds beställningshistorik

Visa kundens beställningar för Google Workspace och Google Cloud. Beställningshistoriken innehåller köp, licenser och annan information som hjälper dig att granska åtgärder och spåra ändringar.

För fakturering, kostnader, transaktioner och fakturor för Google Cloud går du till Google Cloud Console.

Visa en kunds beställningshistorik för Google Workspace

Tillgängligt om du säljer Google Workspace.

Den här uppgiften kräver rollen Återförsäljaradministratör eller en anpassad administratörsroll med behörigheten Kunder.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. På sidan Kunder klickar du på kundens namn.
  3. Klicka på Beställningshistorik. Du kan granska händelserna i omvänd kronologisk ordning, med start från den senaste händelsen.
  4. (Valfritt) Klicka på Uppdatera om du vill uppdatera informationen i beställningshistoriken.

Det här exemplet visar en provperiod på Cloud Identity-premiumversion som konverterats till en betalprenumeration. Beställningshistoriken visar startdatumet för provperioden och när kunden godkände användarvillkoren. I slutet av provperioden stängs prenumerationen automatiskt av.

Återförsäljaren startar en betalprenumeration genom att ändra prenumerationsstatusen till Aktiv i Partner Sales Console. Beställningshistoriken visar de tre händelserna för en betalprenumeration – aktivera tjänsten, ange betalningsplan och starta prenumerationen.

Information om beställningshistorik för Google Workspace

Information Beskrivning
Tidsstämpel Tid för åtgärden i GMT (Greenwich Mean Time).
Användare

Vem som utförde åtgärden:

• Återförsäljarens användarnamn – användare i återförsäljarorganisationen.
  • Kund – användare på kundens konto. Till exempel: kunden godkände användarvillkoren eller tilldelade licenser.
  • Automatiserat jobb – åtgärder från Googles system, till exempel att påbörja en kunds prenumeration.
  • Google-representant – Googles försäljning eller support. Till exempel förlängde en Google-representant kundens kostnadsfria provperiod på Google Workspace.
Åtgärd En händelse eller en ändring av en beställning. Mer information finns i Google Workspace-åtgärder.
Produkt

Namnet på produkten och prenumerationen (exempelvis Testprenumeration eller Årsavgift, månadsbetalningar).

Antal

För årsprenumerationer: Antalet köpta licenser. När en kund lägger till fler licenser, visar antalet det nya totala antalet licenser och tillagda licenser. Till exempel ”50, 12 har lagts till”.

För flexibla prenumerationer och provprenumerationer: Licensgränsen. Om du ändrar licensgränsen visas antalet nya licenser och antalet tillagda eller borttagna licenser. Till exempel ”200, 50 har tagits bort”.

Beställnings-id

Beställningar tilldelas automatiskt ett unikt id-nummer. De två sista siffrorna i beställnings-id:t ökas när du ändrar antalet licenser eller betalningsplaner. Obs! Ökningen kan variera.

När du uppgraderar eller nedgraderar en prenumeration får den nya prenumerationen ett nytt beställnings-id. I kolumnen Åtgärd söker du efter ”SKU har ändrats” för att hitta beställnings-id:t.

Beställnings-id:t omfattar även beställningsnumret.

Order ID screen

Åtgärdsbeskrivningar för Google Workspace

Åtgärd Beskrivning
Aktiverad
  • Användarvillkoren har godkänts: Kunden har godkänt prenumerationens användarvillkor.
  • Återförsäljaren har återkallat avstängningen: Återförsäljaren har återaktiverat prenumerationen.
  • Förnyelseinställningarna har ändrats: Återförsäljaren har ändrat förnyelseinställningarna, till exempel genom att byta till årsavgift eller årsbetalningar.
  • Annan anledning: Beställningen görs efter att den kostnadsfria provperioden för prenumerationen har löpt ut.
  • Aktiveringsorsak ospecificerad: Kontakta Googles support för mer information.
Avbruten
  • Uppsägning begärd vid förnyelsetillfället: Prenumerationen sägs upp när perioden löper ut. Gäller årsavgifter.
  • Relationen har avslutats: Kunden har överförts till Google eller en annan återförsäljare.
  • Tjänsten har sagts upp: Kontakta Googles support om du vill ha mer information.
  • Uppsägningsorsaken har inte angetts: Kontakta Googles support för mer information.
  • Uppsägning av en tilläggstjänst som lagringsutrymme på Drive eller Arkiv.
Ändrat licensantal Licenser har lagts till i en prenumeration med årsavgift.
Licensantalet har förnyats Prenumerationen har förnyats baserat på inställningarna för förnyelse.
Skapad Beställning har gjorts för en tjänst som inte har en provperiod (till exempel Google Drive).
Licensgränsen har ändrats Höjd eller sänkt licensgräns. Gäller prenumerationer med flexibel avgift.
Priset har ändrats Betalningsplanen har ändrats. Du byter till exempel från en prenumeration med flexibel avgift till årsavgift eller från en kostnadsfri provperiod till en betalprenumeration.
Förnyelseinställningen har ändrats

Åtgärden vid prenumerationens förnyelsedatum har ändrats. Byt till exempel till flexibel avgift eller säg upp prenumerationen. Läs mer om förnyelseinställningar

SKU har ändrats Produkten har ändrats. Till exempel en uppgradering från Cloud Identity till Cloud Identity-premiumversion eller från G Suite till Google Workspace.
Prenumerationen har startats Prenumerationen har lagts till i kundens konto.
Prenumerationen har sagts upp Uppsägning av en tilläggstjänst som lagringsutrymme på Drive, Arkiv eller arkiverad användare.
Avstängd
  • Provperioden har avslutats: Prenumerationen sägs upp automatiskt när provperioden är slut.
  • Initierat av återförsäljare: Återförsäljaren har stängt av prenumerationen.
  • Användarvillkoren har inte godkänts ännu: Kunden har inte godkänt användarvillkoren.
  • Ospecificerat skäl: Kontakta Googles support för mer information.
  • Annat skäl: Google har stängt av prenumerationen. Kontakta Googles support för mer information.
Provperioden har förlängts Provperioden har förlängts av Googles representant.
Provperioden har startats Provperiodens har startat (automatisk åtgärd).

Visa en kunds beställningshistorik för Google Cloud

Endast tillgängligt om du säljer Google Cloud.

Om du vill visa beställningshistorik för en kunds prenumeration (faktureringsunderkonto) måste du ha rollen som Google Cloud Reseller Viewer eller
Google Cloud Reseller Administrator och behörigheter för faktureringsunderkontot. Läs mer

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. På sidan Kunder klickar du på kundens namn.
  3. Klicka på Beställningshistorik.
  4. (Valfritt) Klicka på Uppdatera om du vill uppdatera informationen i beställningshistoriken .

Beställningshistorik för Google Cloud

Information Beskrivning
Tidsstämpel Tid för åtgärd i GMT.
Användare

Återförsäljare – beställning som har gjorts av en användare i återförsäljarorganisationen.

Fältet Användare kan i vissa fall vara tomt. Till exempel: prenumerationen var ett otilldelat faktureringsunderkonto som du tilldelade kunden.

Åtgärd

Ändringar av statusen för ett faktureringsunderkonto:

• Aktiverat – Återförsäljaren har återkallat avstängningen: Återförsäljaren har återaktiverat faktureringsunderkontot.
  • Skapad: Beställningen har gjorts (skapar faktureringsunderkonto)
  • Avslutat: Statusen för faktureringsunderkontot har ställts in på Avslutat.
  • Avstängt – Initierat av återförsäljare: Återförsäljaren har ställt in faktureringsunderkontots status på Avstängt.
Produkt

Google Cloud (inkluderar faktureringsunderkonton som används för Google Maps). Faktureringstypen anges som Flexibel avgift. Användningsavgifterna betalas av det överordnade Cloud Billing-kontot.

Underkonto-id

Prenumerationens underkonto-id.