Bekend probleem met Android 8.0: WebView-probleem in werkprofiel

Het volgende bekende probleem kan van invloed zijn op Android-apparaten met werkprofielen waarop Android Oreo (Android 8.0) wordt uitgevoerd. Het probleem is niet van invloed op volledig beheerde apparaten.

Overzicht

Er is een functie toegevoegd in Android Nougat waarmee de Chrome WebView wordt ingesteld als standaard WebView en de Android System WebView-app standaard wordt uitgeschakeld. Dankzij deze functie konden gebruikers het resourcegebruik voor de Android System WebView minimaliseren wanneer deze niet werd gebruikt, terwijl gebruikers Chrome toch konden uitschakelen en konden terugkeren naar een niet-Chrome WebView.

Er is een probleem aan ons gemeld. Op Android Oreo-apparaten met meerdere gebruikers, waarop Chrome niet is ingeschakeld voor alle gebruikers, crashen apps wanneer er wordt geprobeerd een WebView aan te roepen. Dit probleem is voornamelijk van invloed op werkprofielen omdat Chrome in die profielen standaard is uitgeschakeld.

Dit probleem is van invloed op apparaten die aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het apparaat gebruikt Android Oreo (Android 8.0).
  • Er staan meerdere gebruikers op het apparaat (er is bijvoorbeeld een werkprofiel en een persoonlijk profiel).
  • Chrome is niet ingeschakeld voor ten minste één gebruiker op het apparaat. Opmerking: Chrome is standaard uitgeschakeld in het werkprofiel.
  • Chrome is geüpdatet op het apparaat en het apparaat is opnieuw opgestart sinds Chrome is geüpdatet.
  • De Android System WebView-app is niet geüpdatet via Google Play.

Hoewel dit probleem optreedt in de eerste openbare release van Android Oreo, werken we actief samen met zakelijke mobiliteitsbeheerproviders (Enterprise Mobility Management, EMM) en apparaatfabrikanten (OEM's) aan oplossingen voor dit probleem.

Wat u moet doen

Bedrijven met apparaten waarop het probleem van invloed is, kunnen een van de volgende stappen nemen:

• Chrome inschakelen voor elke gebruiker op het apparaat (bijvoorbeeld in het werkprofiel).

of

• Wachten tot de Android System WebView-app wordt geüpdatet naar de nieuwste versie (updates vinden automatisch binnen 24 uur plaats als het apparaat een wifi-verbinding heeft).

Daarnaast hebben we EMM-providers voorzien van gedetailleerde richtlijnen voor hoe deze problemen kunnen worden opgelost. Werk samen met uw EMM-provider om de beste aanpak voor uw bedrijf te bepalen.