Zakelijke Android-terminologie

Op deze pagina vindt u de betekenis van termen die u mogelijk tegenkomt wanneer u informatie over de zakelijke functies van Android leest in dit Helpcentrum en andere Helpcentrums. We gebruiken sommige van deze termen ook in onze documentatie voor ontwikkelaars.

Beheermodi

Volledig beheerd apparaat

Een apparaat dat volledig wordt beheerd door een organisatie, bedoeld voor apparaten die eigendom van een bedrijf zijn en exclusief worden gebruikt voor werkdoeleinden.

Werkprofiel

Een op zichzelf staand gedeelte op een Android-apparaat waarmee werk-apps en -gegevens worden gescheiden van persoonlijke apps en gegevens. Bekijk Wat is een werkprofiel? voor meer informatie over werkprofielen.

Andere termen

Specifiek apparaat

Een volledig beheerd apparaat dat een specifiek doel dient, zoals industriële omgevingen voor werknemers of digitale borden en kioskapparaten voor klanten. Specifieke apparaten werden voorheen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf en slechts voor één doel worden gebruikt (corporate-owned single-use, COSU) of speciaal gemaakte apparaten genoemd.

Apparaatbeleidcontroller

Soms afgekort tot DPC (Device Policy Controleer). Een Android-app die lokaal apparaatbeleid en systeem-apps op apparaten of hun werkprofielen beheert. Apparaatbeleidcontroller-apps zijn geïnstalleerd op het apparaat en halen meestal instellingen op van een EMM-server. Bekijk Wat is een apparaatbeleidcontroller? voor meer informatie.

EMM

Een zakelijke mobiliteitsbeheerprovider (Enterprise Mobility Management, EMM). EMM's bieden een combinatie van MDM- en MAM-functies waarmee organisaties hun mobiele apparaten kunnen beheren.

EMM-console

Een door een EMM ontwikkelde web-app waarmee IT-beheerders de apparaten en apps van hun organisatie kunnen beheren.

Managed Google Play

De contentmarktplaats voor Android die de zakelijke app-store voor de apparaatgebruiker is en IT-beheerders de mogelijkheid geeft apps voor de organisatie te selecteren, te kopen en te beheren. Bekijk het Helpcentrum voor Managed Google Play voor meer informatie.

Beheer van mobiele apps (Mobile Application Management, MAM)

Een brancheterm voor software en services waarmee mobiele apps in een zakelijke omgeving worden beheerd.

Beheer van mobiele apparaten (Mobile Device Management, MDM)

Een brancheterm voor software en services waarmee mobiele apparaten (zoals telefoons en tablets) in een zakelijke omgeving worden beheerd.