Uw werkprofiel vergrendelen

U kunt uw werkprofiel vergrendelen op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger. Als u daarna probeert een werk-app te openen, wordt u gevraagd om een toegangscode.

Sommige beheerders vereisen dat het werkprofiel wordt vergrendeld. Als dit het geval is, wordt u gevraagd dit in te stellen wanneer u uw Android-apparaat instelt. Als uw huidige schermvergrendelingsmodus voldoet aan de vereisten voor de werkprofielvergrendeling, kunt u voor beide dezelfde toegangscode gebruiken. Zo kunt u uw werk-apps openen zonder dat u een andere toegangscode hoeft in te voeren. Voor apparaten met Android 9.0 Pie of hoger kan uw beheerder vereisen dat u twee verschillende toegangscodes gebruikt voor uw vergrendelingsscherm en werkprofiel.

Uw beheerder kan beveiligingsbeperkingen instellen, zoals de lengte en sterkte van de toegangscode. Hij kan ook een limiet instellen voor het aantal ongeldige invoerpogingen. Als u de limiet overschrijdt, worden uw werkprofiel en de daaraan verbonden gegevens verwijderd van uw apparaat.

Sommige informatie is mogelijk niet van toepassing op alle apparaten.

De werkprofielvergrendeling instellen of wijzigen

1. Ga op uw apparaat naar Instellingen en dan Beveiliging en dan Beveiliging voor werkprofiel.
  2. Tik op het vergrendelingstype dat u wilt gebruiken en volg de instructies. (U ziet de opties hieronder.)
  3. (Optioneel) Indien u de werkprofielvergrendeling wijzigt, voert u wanneer daarom wordt gevraagd het patroon, de pincode of het wachtwoord in.
  4. Bepaal eventueel hoe werkmeldingen worden weergegeven op uw apparaat wanneer het is vergrendeld.
    Opmerking: U kunt altijd de instellingen voor uw werkmeldingen wijzigen.
  5. Tik op Gereed.

Opties voor werkprofielvergrendeling

Geen

Geen werkprofielvergrendeling.

Patroon

Teken een eenvoudig patroon met uw vinger om uw werkprofiel te ontgrendelen.

Pincode

Gebruik vier of meer cijfers om uw werkprofiel te ontgrendelen. Langere pincodes zijn meestal veiliger.

Wachtwoord

Gebruik vier of meer letters of cijfers om uw werkprofiel te ontgrendelen. Dit is de veiligste optie, mits u een sterk wachtwoord instelt.

Vingerafdruk

Als uw apparaat een vingerafdruksensor heeft, kunt u uw vingerafdruk gebruiken om uw werkprofiel te ontgrendelen. U moet echter eerst een patroon, pincode of wachtwoord instellen voor aanvullende beveiliging. Als u dan uw apparaat opnieuw opstart, wordt u gevraagd de aanvullende ontgrendeling in te voeren om uw werkprofiel te openen. U moet ook minstens één vingerafdruk registreren op uw apparaat.

Opmerking: Android Smart Lock wordt alleen ondersteund als schermvergrendeling voor het apparaat, niet als werkprofielvergrendeling.