Wat is een werkprofiel?

Alleen voor apparaten met Android 5.0 of hoger

Als je een werkprofiel instelt op een Android-apparaat, kun je werk-apps en -gegevens scheiden van persoonlijke apps en gegevens. Met een werkprofiel kun je beveiligd en privé hetzelfde apparaat gebruiken voor zowel werkgerelateerde als privédoeleinden. Je organisatie beheert je werk-apps en -gegevens, maar je persoonlijke apps, gegevens en gebruik blijven privé.

Als je organisatie het inschrijven van apparaten ondersteunt om een werkprofiel te gebruiken, moet je IT-afdeling instructies geven om een werkprofiel toe te voegen aan je apparaat.

Staat er een werkprofiel op mijn apparaat?

Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts. Als je een werkprofiel hebt, zie je een tabblad Werk met daaronder Instellingen voor werkprofiel. Op sommige apparaten worden werkprofielen ook rechtstreeks weergegeven in Instellingen.

Hoe krijg ik toegang tot mijn werk-apps?

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Werk-apps zijn gemarkeerd met een icoon van een aktekas, zodat je ze kunt onderscheiden van persoonlijke apps. Zo krijg je toegang tot je werk-apps:

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm tot de bovenkant.
  2. Tik op het tabblad Werk.
  3. Tik op de app die je wilt openen.

Als de iconen van je werk-apps grijs zijn, is je werkprofiel mogelijk onderbroken. Meer informatie over hoe je je werkprofiel onderbreekt of aanzet

Hoe verwijder ik mijn werkprofiel?

Sommige van deze stappen zijn mogelijk niet van toepassing op alle apparaten.

Je kunt je werkprofiel alleen verwijderen als je de eigenaar bent van je apparaat of als je organisatie het eigendom van een apparaat aan jou heeft overgedragen. Zo verwijder je je werkprofiel:

1. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > tik op het tabblad Werk > Werkprofiel verwijderen.
  2. Tik op Verwijderen om te bevestigen dat alle apps en gegevens in je werkprofiel worden verwijderd.
  3. Zorg ervoor dat de beleidsapp (Device Policy) is verwijderd en niet aanwezig is op je apparaat.

Zodra het werkprofiel is verwijderd, worden alle lokale gegevens op het apparaat in dat profiel verwijderd.

Je kunt ook alle apps en gegevens (zowel persoonlijk als werkgerelateerd) verwijderen door je apparaat terug te zetten op de fabrieksinstellingen.

Meer informatie over je werkprofiel

Wat kan mijn organisatie zien en beheren op het apparaat met mijn werkprofiel?

Je werkprofiel onderbreken of aanzetten

De locatie in je werkprofiel aan- of uitzetten

Je werkprofiel vergrendelen

Werkprofielmeldingen beheren

Gesprekken, sms-berichten en contacten in je werkprofiel

Je werk- en privé-apps koppelen