Driftsätta Nest Wifi i ett befintligt Thread-nätverk

Google Nest Wifi-routern och Wifi-åtkomstpunkten är Thread-certifierade produkter och går därmed att lägga till i Thread-nätverk som en Thread-router. Processen för att tillhandahålla de användaruppgifter som behövs för att lägga till Nest Wifi-routern eller -åtkomstpunkten i ett Thread-nätverk kallas för driftsättning (commissioning).

Använda Android-appen Thread 1.1 Commissioning

Du måste utföra följande steg för att lägga till en Google Nest Wifi-router eller -åtkomstpunkt i ett befintligt Thread-nätverk med hjälp av Android-appen Thread 1.1 Commissioning:

1. Återställ Nest Wifi-routern eller Nest Wifi-åtkomstpunkten till standardinställningarna.Håll återställningsknappen på enhetens undersida nedtryckt i tio sekunder.
  2. Ta ett foto av QR-koden och använd en avkodare för QR-koder för att hitta text från koden. Texten ska se ut ungefär så här:

1V:E100$P:4$R:1$D:190916$S:99170EXAN007P3$L:6416660047356EF7$H:6EF7.ybd$C:LL1W91HN$

Obs! Skriv ned det sextonsiffriga hexademcimala värdet mellan $L: och $H:. Detta är Thread EUI-64. Skriv även ned det femsiffriga alfanumeriska värdet mellan $C: och $. Detta är konfigurationskoden. Båda krävs för driftsättning i Thread.
  3. Ladda ned Thread 1.1 Commissioning-appen från Google Play Butik på en mobil enhet med Android.

Obs! Android 7 eller tidigare stöds.

1. Starta appen och välj en Thread-gränsrouter (Thread Border Router) i det befintliga Thread-nätverket i listan över tillgängliga gränsroutrar. Ange sedan lösenfrasen för driftsättning som har konfigurerats för Thread-nätverket.
  2. Ange EUI-64 och konfigurationskoden från steg 2 i de motsvarande fälten.
  3. Stäng av Nest Wifi-routern/-åtkomstpunkten och slå sedan på den igen. Nest Wifi-routern/-åtkomstpunkten bör läggas till i Thread-nätverket inom en minut.

Använda en kommandorad för Linux eller MacOS (avancerade användare)

Du kan använda ett kommandoradsverktyg för OpenThread, wpanctl,, för att driftsätta Nest Wifi-routern/-åtkomstpunkten i ett Thread-nätverk. Följ stegen ovan och ersätt steg 3–5 med följande:

1. Kontrollera att Thread-enheten är en router som finns i det befintliga nätverket.
  2. Öppna ett fönster för driftsättning (det är öppet i fem minuter) med hjälp av följande kommandon:
  • $ wpanctl commissioner start
  • $ wpanctl commissioner joiner-add <eui-64> 300 <setup-code>

Obs! Ersätt <eui-64> och <setup-code> med EUI-64 och konfigurationskoden från steg 2.

1. Fortsätt till steg 6 ovan innan fönstret stängs efter fem minuter.