To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

DNS rebinding ‑suojaus

Yhdistettyjä laitteita (kuten Google Nest ‑kaiuttimia, kodin mediapalvelimia ja Esineiden internet ‑laitteita) hostaavat kotiverkot voivat olla haavoittuvaisia hyökkäystyypille nimeltä DNS rebinding. Suojellakseen tällaisilta hyökkäyksiltä Google Wifi käyttää DNS rebinding ‑suojausta, joka estää julkisia verkkotunnuksia käyttämästä yksityisiä IP-osoitealueita. Tämä ominaisuus on oletuksena käytössä Google Wifissä.

Jotkin palvelut kuitenkin edellyttävät DNS rebindingia toimiakseen. Jos haluat, että DNS rebinding on sallittu paikallisessa verkossasi, voit poistaa DNS Rebinding ‑suojauksen käytöstä asettamalla omat DNS-palvelimesi omalla vastuullasi.

DNS rebinding ‑suojauksen käytöstä poistaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse DNS ja sitten Muokattu.
  4. Lisää haluamasi nimipalvelu.
    Huom. Suosittelemme, että ensisijainen palvelin on 8.8.8.8 ja toissijainen on 8.8.4.4. Jos haluat käyttää IPv6-protokollaa, suosittelemme, että ensisijainen palvelin on 2001:4860:4860::8888 ja toissijainen on 2001:4860:4860::8844.
  5. Valitse Tallenna .
Mikä on DNS rebinding ‑hyökkäys?

DNS rebinding ‑hyökkäys tehdään, kun haitallinen sivusto esittää, että (yleensä paikallisverkoille varatut IP-osoitteet) ovat osa heidän verkkotunnustaan. Näin he voivat kiertää selaimen asettamia saman alkuperän käytäntöjä ja nähdä näistä IP-osoitteista tulevaa dataa.

DNS rebinding ‑hyökkäys voi tapahtua, jos joku verkkosi käyttäjä käy haitallisella sivustolla, joka tunnistaa paikallisen IP-osoitteesi ja päättelee paikallisverkkosi rakenteen. Haitallinen sivusto voi sitten sitoa verkkotunnuksensa paikalliseen IP-osoitteeseen, lähettää pyyntöjä verkossasi oleville laitteille ja lukea näiden pyyntöjen vastauksia. Näin hyökkääjät voivat saada käsiinsä yksityisiä tietojasi tai heikentää verkkosi suojausta entisestään.

Aiheeseen liittyvä artikkeli

Nimipalvelun vaihtaminen