Problem med PPPoE vid konfiguration av Google Nest Wifi eller Google Wifi

Om anslutningen kräver autentisering med PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) kan du i sällsynta fall stöta på ett fel vid autentiseringen. Det kan leda till att ett felmeddelande visas i Google Home- eller Google Wifi-appen, Fel vid anslutning till WAN, varpå skärmen för PPPoE-användaruppgifter öppnas.

Om det här händer under konfigureringen gör du följande:

1. Kontrollera att du anger ditt användarnamn och lösenord för PPPoE. Det ser troligen inte ut som lösenorden som du har skapat till tidigare Wi-Fi-nätverk och kan skilja sig från användarnamnet och lösenordet som du använder när du hanterar kontot hos internetleverantören.
  2. Koppla från strömsladden från modemet.
  3. Vänta 30 sekunder och koppla in sladden till modemet igen.
  4. Vänta i ungefär tre minuter tills anslutningen mellan modemet och internet är klar.
  5. Testa att konfigurera igen. Ange användarnamn och lösenord för PPPoE igen på skärmen för PPPoE-användaruppgifter om du uppmanas till det.
  6. Om felmeddelandet Fel vid anslutning till WAN visas igen följt av skärmen för PPPoE-användaruppgifter kontaktar du internetleverantören.