To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest Wifi Pro, Nest Wifi of Google Wifi met een kabel aansluiten op ethernet

De Nest Wifi Pro, Nest Wifi-routers en Google Wifi zijn wifi-systemen die meestal draadloos zijn verbonden. Als je liever een bedrade backhaul gebruikt, zijn deze apparaten voorzien van ethernetpoorten waarmee je de apparaten fysiek met elkaar kunt verbinden. Dit zijn enkele mogelijke opstellingen:

• Meerdere routers op elkaar aansluiten.
  • Apparaten zoals een computer of tv rechtstreeks aansluiten op de LAN-poort van je router
    Opmerking: Bij een mesh-punt kan de WAN- of LAN-poort worden gebruikt als LAN-poort. Gebruik een switch als je meer LAN-poorten wilt toevoegen om je Wifi-apparaten via een kabel aan te sluiten.
  • Naast je Nest- of Google Wifi-netwerk ook routers van derden gebruiken.

Wat je beter kunt vermijden:

• Sluit geen apparaten, zoals computers, switches of een ander Wifi-punt, aan op je primaire Wifi-apparaat dat is aangesloten op je modem, totdat het instellen is voltooid.
  • Nest Wifi-punten hebben geen ethernetpoorten en kunnen niet worden verbonden met een kabel.
  • Nest Wifi Pro (wifi 6E) kan niet worden gecombineerd met Nest Wifi of Google Wifi (wifi 5) in een mesh-netwerk.
  • Voeg niet meer dan 5 routers of punten toe aan een mesh-netwerk. Als je er meer toevoegt, kunnen de wifi-prestaties achteruitgaan.
  • Als je een switch gebruikt, raden we je aan een onbeheerde switch te gebruiken of een beheerde switch zo in te stellen dat het Spanning Tree Protocol (STP) uitstaat en Bridge Protocol Data Units (BPDU's) worden doorgeschakeld als STP uitstaat. Hiermee voorkom je technische problemen met bepaalde beheerde switches vanwege routing- en netwerkloops.

Belangrijke termen voor een bedrade verbinding voor je netwerk

In de ondersteunde opstellingen hieronder worden de volgende termen gebruikt:

• Wifi-router: Verwijst meestal naar het Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- of Google Wifi-apparaat dat is verbonden met de modem. Router wordt ook gebruikt voor Wifi-apparaten met ethernetpoorten.
  • Punt: Een punt of punten verwijst naar een Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- of Google Wifi-apparaat dat als onderdeel van je mesh-netwerk is toegevoegd aan de hoofdrouter om de dekking uit te breiden. Nest Wifi-punten hebben geen ethernetpoorten en kunnen niet worden verbonden met een kabel. Meer informatie over de compatibiliteit van Nest Wifi- en Google Wifi-producten
  • Switch: Een switch is een netwerkapparaat dat apparaten, zoals computers, printers en services, met elkaar verbindt, meestal via ethernetpoorten. Met een switch kun je het netwerksysteem uitbreiden met extra ethernetpoorten, zodat je meer apparaten kunt aansluiten op je netwerk met behulp van een kabel. Als je een switch gebruikt, raden we je aan een onbeheerde switch te gebruiken of een beheerde switch zo in te stellen dat het Spanning Tree Protocol (STP) uitstaat en Bridge Protocol Data Units (BPDU's) worden doorgeschakeld als STP uitstaat. Hiermee voorkom je technische problemen met bepaalde beheerde switches vanwege routing- en netwerkloops.
  • Router van derden: Dit verwijst naar een router die wordt geleverd door je internetprovider of naar een die van jou en geen Nest Wifi- of Google Wifi-product is. In sommige gevallen kun je een oude router in plaats van een switch gebruiken om extra poorten toe te voegen aan je netwerk. Voordat je je oude wifi-router als switch gebruikt, moet je alle ingebouwde wifi in de router van derden uitzetten.
  • Ethernetkabel: Als je je apparaten met een kabel wilt aansluiten, moet je alle apparaten met ethernetkabels op elkaar aansluiten. We raden je aan minimaal CAT5e-kabels te gebruiken voor de Nest Wifi Pro, Nest Wifi en Google Wifi.
  • WAN-poort : Dit is de uitgaande poort die je hoofdrouter verbindt met internet. De kabel is aangesloten op je modem.
  • LAN-poort : Dit is de binnenkomende poort die naar je bedrade apparaten leidt.

Compatibiliteit

Wifi-apparaat Werkt als Wifi-router Werkt als punt Kan worden gecombineerd met
Nest Wifi Pro-router Ja Ja

Alleen Nest Wifi Pro-router

Nest Wifi-router Ja Ja
  • Nest Wifi-router
  • Nest Wifi-punt
  • Google Wifi-punt
Nest Wifi-punt Nee Ja, alleen draadloos
  • Nest Wifi-router
  • Nest Wifi-punt
  • Google Wifi-punt
Google Wifi-punt Ja Ja
  • Nest Wifi-router
  • Nest Wifi-punt
  • Google Wifi-punt

Ondersteunde opstellingen

Meerdere Nest Wifi-routers of Google Wifi-punten gebruiken

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

() Modem → Wifi-router → Punt

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort  van de Wifi-router.
  2. De LAN-poort van de Wifi-router wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van een punt.

Je kunt meerdere punten via bedraad ethernet op elkaar aansluiten.

() Modem → Wifi-router → Punt → Aanvullend punt → enzovoort

Een switch na de Wifi-router opnemen

Meer informatie over het gebruik van switches met Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

() Modem → Wifi-router → Switch → Punt(en)

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort  van de Wifi-router.
  2. De LAN-poort van de Wifi-router wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN- of uplink-poort van de switch.
  3. De LAN-poort(en) van de switch wordt/worden via een ethernetkabel aangesloten op de LAN-poort van een punt.

Switches en punten kunnen in willekeurige volgorde worden aangesloten, zolang ze zich na de Wifi-router bevinden. Je kunt meerdere van deze apparaten aansluiten via een ethernetkabel. Het is belangrijk dat ze zich na de router bevinden, omdat de Wifi-router de apparaten dan via het bedrade ethernet kan beheren.

Opmerking: Verbind geen punten die nog niet zijn ingesteld met een switch. Verbind je punten pas met een switch als deze klaar zijn voor het instellen.

() Modem → Wifi-router → Switch → Punt → Extra punt

() Modem → Wifi-router → Punt → Switch → Punt → Extra punt

Een router van derden vóór het primaire Wifi-punt opnemen (niet aanbevolen)

Tip: In plaats van een nieuwe switch te kopen, kun je misschien een router van derden als switch gebruiken. Hiervoor zet je de router van derden in de bridge-modus en zet je de wifi-functies hierop uit. Bekijk de handleiding van de router van derden voor instructies.

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

() Modem → Router van derden → Wifi-router → Punt

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van de router van derden.
  2. De LAN-poort van de router van derden wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van de Wifi-router.
  3. De LAN-poort van de Wifi-router wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van een punt of een switch, zoals hierboven getoond.

In deze opstelling kun je te maken krijgen met Double NAT, wat niet per se een probleem hoeft te vormen. Als je toch problemen ondervindt, dan raden we je aan om je router van derden in de bridge-modus te zetten. In de bridge-modus kun je kiezen of je wifi wel of niet wilt aanzetten op je router van derden.

Opstellingen om te vermijden

Een Wifi-router aansluiten op andere punten in dezelfde switch

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

(X) Modem → Switch → Wifi-router

→ Punt

(X) Modem → Router van derden → Switch → Wifi-router

→ Punt

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN- of uplink-poort van de switch.
  2. De LAN-poorten van de switch worden aangesloten op een Wifi-router en een ander punt.

Als je het punt wilt gebruiken als mesh-punt, moet je het punt altijd na de Wifi-router zetten. In de bovenstaande schema's werkt de mesh niet, omdat het punt geen IP-adres kan ophalen van de Wifi-router. In plaats daarvan ontvangen zowel de Wifi-router als het punt IP-adressen van de modem ervoor, zodat de Wifi-router geen mesh met het Wifi-punt kan vormen.

Voor een correcte werking moet de Wifi-router worden aangesloten tussen de modem en de switch, of moet het punt na de Wifi-router worden aangesloten.

() Modem → Wifi-router → Switch → Punt

() Modem → Switch → Wifi-router → Punt

Wifi-routers of punten aansluiten op dezelfde router van derden

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

(X) Modem → Router van derden → Wifi-router

→ Punt

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van de router van derden.

2. De LAN-poorten van de router van derden worden via een ethernetkabel aangesloten op zowel een Wifi-router als een WAN-poort van een ander punt.

In dit voorbeeld moet het punt na de Wifi-router worden aangesloten.

() Modem → Router van derden → Wifi-router → Punt

Een router van derden na de Wifi-router aansluiten

Opmerking: In de volgende schema's staat voor een aansluiting via een ethernetkabel. De lijst met termen vindt u hierboven.

(X) Modem → Wifi-router → Router van derden → Punt

1. De LAN-poort van de modem wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van de Wifi-router.
  2. De LAN-poort van de Wifi-router wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van de router van derden.
  3. De LAN-poort van de router van derden wordt via een ethernetkabel aangesloten op de WAN-poort van het Google Wifi-punt.

Als de router van derden niet in de bridge-modus staat (NAT is nog steeds actief), kunnen bedrade of draadloze clients, inclusief de mesh-punten, mogelijk niet communiceren met de Wifi-router, omdat de NAT-router van derden een afzonderlijk subnetwerk maakt.

Voor een correcte werking moet je de router van derden in de bridge-modus zetten, vervangen door een switch of verwijderen uit het netwerk.

() Modem → Wifi-router → Punt

() Modem → Wifi-router → Switch → Punt