To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Wifi Pron, Nest Wifin ja Google Wifin langallinen Ethernet-yhteys

Nest Wifi Pro, Nest Wifi ‐reitittimet ja Google Wifi ovat yleensä langattomasti yhdistettyjä Wi-Fi-järjestelmiä. Jos kuitenkin suosit langallista yhteyttä, laitteet voi yhdistää Ethernet-porttien kautta. Tässä muutamia mahdollisuuksia laitteiden yhdistämiseen:

Vältä näitä:

• Älä yhdistä modeemiin liitettyyn ensisijaiseen Wifi-laitteeseen tietokonetta, kytkintä, Wifi-pistettä tai muuta laitetta ennen kuin Wifi-laitteen käyttöönottovaihe on valmis.
  • Nest Wifi ‑pisteissä ei ole Ethernet-porttia langallista liittämistä varten.
  • Nest Wifi Prota (Wi-Fi 6E) ei voi yhdistää samaan mesh-verkkoon Nest Wifin tai Google Wifin (Wi-Fi 5) kanssa.
  • Älä liitä samaan mesh-verkkoon yli viittä reititintä tai pistettä. Useamman laitteen lisääminen voi häiritä verkon toimintaa.
  • Jos käytät kytkintä, on suositeltavaa käyttää hallinnoimatonta kytkintä tai määrittää hallinnoitu kytkin, joka poistaa käytöstä STP‐protokollan ja edelleenlähettää BPDU‐datayksiköt, kun STP ei ole päällä.  Näin vältyt joidenkin hallinnoitujen kytkimien teknisiltä ongelmilta, jotka liittyvät reititykseen ja verkkoyhteyden silmukoihin.

Langallisen verkkoliitännän tärkeimmät termit

Seuraavat termit ovat olennaisia tuetuissa kokoonpanoissa:

• Wifi-reititin viittaa yleisesti Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- tai Google Wifi ‐laitteeseen, joka on yhdistetty modeemiin. Reititintä käytetään myös Wi-Fi-laitteissa, joissa on Ethernet-portti.
  • Piste tarkoittaa mitä tahansa Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- tai Google Wifi ‐laitetta, joka on lisätty pääreitittimeen mesh-verkon kattavuuden parantamiseksi. Nest Wifi ‑pisteissä ei ole Ethernet-porttia langallista liittämistä varten. Lue lisää Nest Wifi- ja Google Wifi ‑tuotteiden yhteensopivuudesta.
  • Kytkin on verkkolaite, joka yhdistää tietokoneet, tulostimet ja muut laitteet sekä palvelut toisiinsa yleensä Ethernet-porttien kautta. Kytkimellä voi lisätä verkkokokoonpanoon uusia Ethernet-portteja, joihin voi liittää useampia laitteita langallisesti. Jos käytät kytkintä, on suositeltavaa käyttää hallinnoimatonta kytkintä tai määrittää hallinnoitu kytkin, joka poistaa käytöstä STP‐protokollan ja edelleenlähettää BPDU‐datayksiköt, kun STP ei ole päällä.  Näin vältyt joidenkin hallinnoitujen kytkimien teknisiltä ongelmilta, jotka liittyvät reititykseen ja verkkoyhteyden silmukoihin.
  • Kolmannen osapuolen reititin tarkoittaa internetpalveluntarjoajan reititintä tai jotain muuta omistamaasi reititintä, joka ei ole Nest Wifi eikä Google Wifi. Joissain tapauksissa verkkoon voi lisätä uusia Ethernet-portteja käyttämällä vanhaa reititintä erillisen kytkimen sijaan. Ennen kuin käytät vanhaa Wi-Fi-reititintä kytkimenä, ota sen oma Wi-Fi-verkko pois päältä.
  • Ethernet-johto tarkoittaa laitteiden fyysiseen liittämiseen käytettävää verkkojohtoa. Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteisiin suositellaan vähintään CAT5e-tason johtoa.
  • WAN-portti on lähtevän liikenteen portti, joka yhdistää pääreitittimen internetiin. Se liitetään modeemiin johdolla.
  • LAN-portti on saapuvan liikenteen portti, johon liitetään langallista yhteyttä käyttävät laitteet.

Yhteensopivuus

Wifi-laite Toimii Wifi-reitittimenä Toimii pisteenä Samassa verkossa käytettävät laitteet
Nest Wifi Pro ‑reititin Kyllä Kyllä

Vain Nest Wifi Pro ‐reititin

Nest Wifi ‑reititin Kyllä Kyllä
  • Nest Wifi ‑reititin
  • Nest Wifi ‑piste
  • Google Wifi ‑piste
Nest Wifi ‑piste Ei Kyllä, vain langaton
  • Nest Wifi ‑reititin
  • Nest Wifi ‑piste
  • Google Wifi ‑piste
Google Wifi ‑piste Kyllä Kyllä
  • Nest Wifi ‑reititin
  • Nest Wifi ‑piste
  • Google Wifi ‑piste

Tuetut kokoonpanot

Useiden Nest Wifi ‐reitittimien tai Google Wifi ‐pisteiden käyttäminen

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

() Modeemi → Wifi-reititin → piste

1. Modeemin LAN-portti ja Wifi-reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  2. Wifi-reitittimen LAN-portti ja pisteen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.

Langallisen Ethernetin avulla voi ketjuttaa useita pisteitä yhteen.

() Modeemi → Wifi-reititin → piste → lisäpiste → ja niin edelleen

Kytkimen käyttäminen Wifi-reitittimen jakamassa verkossa

Lue lisää kytkimien käytöstä Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteilla

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

() Modeemi → Wifi-reititin → kytkin → pisteet

1. Modeemin LAN-portti ja Wifi-reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  2. Wifi-reitittimen LAN-portti ja kytkimen WAN-portti tai Uplink-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  3. Kytkimen LAN-portit ja pisteiden LAN-portit yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.

Kytkimet ja pisteet voi liittää missä tahansa järjestyksessä, kunhan ne on liitetty ylätason Wifi-reitittimeen. Näin verkkoon voi kytkeä useita laitteita langallisella liitännällä. Nämä laitteet on tärkeä yhdistää Wifi-reitittimen jakamaan verkkoon, sillä tällöin reititin voi hallita pisteitä langallisen Ethernet-yhteyden kautta.

Huom. Älä liitä kytkimeen pisteitä, joiden alkuasetuksia ei ole tehty. Pisteet voi liittää kytkimeen vasta, kun niiden käyttöönotto on valmis.

() Modeemi → Wifi-reititin → kytkin → piste → lisäpiste

() Modeemi → Wifi-reititin → piste → kytkin → piste → lisäpiste

Kolmannen osapuolen reititin asennetaan Internetin ja ensisijaisen Wifi-pisteen väliin (ei suositella).

Vinkki: Uuden kytkimen ostamisen sijaan voit ehkä käyttää kolmannen osapuolen reititintä kytkimenä. Se onnistuu asettamalla kolmannen osapuolen reititin siltaavaan tilaan ja poistamalla käytöstä sen Wi-Fi-toiminnot. Katso ohjeet kolmannen osapuolen reitittimen käyttöoppaasta.

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

() Modeemi → kolmannen osapuolen reititin → Wifi-reititin → piste

1. Modeemin LAN-portti ja kolmannen osapuolen reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  2. Kolmannen osapuolen reitittimen LAN-portti ja Wifi-reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  3. Wifi-reitittimen LAN-portti ja minkä tahansa pisteen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla, tai Wifi-reitittimen LAN-portti yhdistetään kytkimeen yllä kuvatulla tavalla.

Tästä kokoonpanosta voi seurata kaksinkertainen NAT, mikä ei välttämättä ole ongelma. Jos ongelmia esiintyy, suosittelemme asettamaan kolmannen osapuolen reitittimen siltaavaan tilaan. Tämän jälkeen kolmannen osapuolen reitittimen Wi-Fi-verkon voi ottaa pois päältä tai jättää päälle.

Vältettävät kokoonpanot

Wifi-reitittimen yhdistäminen langallisesti muihin samaan kytkimeen liitettyihin pisteisiin

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

(X) Modeemi → kytkin → Wifi-reititin

→ piste

(X) Modeemi → kolmannen osapuolen reititin → kytkin → Wifi-reititin

→ piste

1. Modeemin LAN-portti yhdistetään kytkimen WAN- tai Uplink-porttiin Ethernet-johdolla.
  2. Sekä Wifi-reititin että toinen piste liitetään johdolla kytkimen LAN-portteihin.

Jotta piste voi toimia osana mesh-verkkoa, se pitää liittää aina Wifi-reitittimestä langallisesti jaettuun verkkoon. Mesh-verkko ei toimi yllä esitetyissä tilanteissa, koska piste ei voi saada IP-osoitetta Wifi-reitittimeltä. Sen sijaan sekä Wifi-reititin että piste saavat IP-osoitteen ylätasolla olevalta modeemilta, joten Wifi-reititin ei voi luoda mesh-verkkoa Wifi-pisteen kanssa.

Jotta Wifi-reititin toimisi oikein, joko se pitää liittää modeemin ja kytkimen välille tai piste pitää liittää Wifi-reitittimen jakamaan verkkoon.

() Modeemi → Wifi-reititin → kytkin → piste

() Modeemi → kytkin → Wifi-reititin → piste

Wifi-reitittimien tai ‐pisteiden yhdistäminen johdolla samaan kolmannen osapuolen reitittimeen

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

(X) Modeemi → kolmannen osapuolen reititin → Wifi-reititin

→ piste

1. Modeemin LAN-portti ja kolmannen osapuolen reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.

2. Kolmannen osapuolen reitittimen LAN-portit yhdistetään sekä Wifi-reitittimeen että toisen pisteen WAN-portteihin Ethernet-johdolla.

Tässä esimerkissä piste pitää liittää Wifi-reitittimen jakamaan verkkoon.

() Modeemi → kolmannen osapuolen reititin → Wifi-reititin → piste

Kolmannen osapuolen reitittimen yhdistäminen johdolla Wifi-reitittimen jakamaan verkkoon

Huom. Seuraavissa kaavioissa merkintä "" tarkoittaa kiinteää Ethernet-yhteyttä. Katso termit ylempää.

(X) Modeemi → Wifi-reititin → kolmannen osapuolen reititin → piste

1. Modeemin LAN-portti ja Wifi-reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  2. Wifi-reitittimen LAN-portti ja kolmannen osapuolen reitittimen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.
  3. Kolmannen osapuolen reitittimen LAN-portti ja Google Wifi ‑pisteen WAN-portti yhdistetään toisiinsa Ethernet-johdolla.

Jos kolmannen osapuolen reititin ei ole siltaavassa tilassa (NAT on edelleen käytössä), yksikään langallisesti tai langattomasti yhdistetty laite tai mesh-piste ei välttämättä pysty olemaan yhteydessä Wifi-reitittimeen, sillä kolmannen osapuolen reitittimen NAT luo erillisen aliverkon.

Jotta verkko toimisi oikein, kolmannen osapuolen reititin pitää asettaa siltaavaan tilaan, korvata kytkimellä tai poistaa kokonaan verkosta.

() Modeemi → Wifi-reititin → piste

() Modeemi → Wifi-reititin → kytkin → piste