Google Wifi instellen

Laten we beginnen met het instellen van je nieuwe Google Wifi-mesh-systeem. Je kunt ook OnHub-apparaten instellen met deze instructies.

Opmerking: Als je Google Nest Wifi-apparaten wilt instellen met een bestaand Google Wifi-netwerk, volg je de instructies voor het gebruik van Google Wifi met Google Nest Wifi. OnHub werkt niet met Nest Wifi.

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan:

• Google Wifi-punt(en)
  • Een Google-account
  • Een van de volgende mobiele apparaten:
    • Een Android-telefoon die actief is Android 6.0 of hoger
    • Een Android-tablet die actief is Android 6.0 of hoger
    • Een iPhone of iPad met iOS 12.0 of hoger
  • De nieuwste versie van de Google Home-app die beschikbaar is voor Android of iOS, of de Google Wifi-app
  • Internetverbinding
  • Modem (niet meegeleverd)
  • Ethernetkabel voor het primaire Wifi-punt (meegeleverd)
  • Voedingsadapter voor elk Wifi-punt (meegeleverd)

Belangrijk: We raden je ten zeerste aan Google Wifi te kopen in het land waar je het product gaat gebruiken. Omdat de regelgeving voor draadloze producten per land verschilt, kunnen er compatibiliteitsproblemen optreden als je Wifi-apparaten naar een ander land verplaatst. Google kan hiervoor geen support bieden. Als je een mesh-netwerk instelt, is het verstandig om al je Wifi-punten in hetzelfde land te kopen.

Je primaire Google Wifi-punt instellen

Ga na of je modem werkt en is verbonden met internet voordat je je eerste Google Wifi-punt (primaire Wifi-punt) instelt.

1. Download de Google Home-app voor Android of iOS.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de Google Home-app gebruikt, stel je een huis in.
  3. Kies een plaats voor het primaire Wifi-punt.
    • Je kunt elk Google Wifi-punt gebruiken als primair Wifi-punt.
    • Je primaire Wifi-punt moet worden verbonden met een werkende modem die verbinding heeft met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je primaire Wifi-punt op ooghoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Bekijk meer informatie over waar je je Google Wifi-apparaten het best kunt plaatsen.
  4. Sluit de ethernetkabel aan op de WAN-poort  van je Google Wifi-punt. Sluit het andere uiteinde aan op de modem.
  5. Sluit je primaire Wifi-punt aan op een stopcontact.
  6. Wacht 90 seconden totdat het lampje langzaam blauw gaat knipperen. Dit geeft aan dat het apparaat kan worden ingesteld in de Google Home-app.
  7. Open de Google Home-app Google Home app op je telefoon of tablet.
  8. Tik op Toevoegen  Apparaat instellen Nieuw apparaat.
  9. Kies een huis.
  10. Als het goed is, wordt je Google Wifi-apparaat door de app gevonden. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten kunt instellen, selecteer je je primaire Wifi-punt.
  11. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  12. Selecteer een ruimte voor je router of maak een nieuwe ruimte.
  13. Stel een naam en een veilig wachtwoord in voor je wifi-netwerk.
  14. Ga verder in de app om het instellen af te ronden.
  15. De router maakt nu je wifi-netwerk. Dit kan een paar minuten duren.
  16. Als je nog een Wifi-apparaat wilt toevoegen, tik je in de app op Ja om door te gaan. Je kunt ook de onderstaande stappen volgen om op een later tijdstip een punt toe te voegen.

Nog een punt toevoegen

Je kunt Google Wifi- en Google Nest Wifi-apparaten toevoegen aan het netwerk dat je met je primaire Wifi-punt hebt gemaakt. Alle extra Wifi-apparaten die worden toegevoegd, worden beschouwd als punten in het mesh-netwerk. Zodra je hebt besloten waar je je punt wilt plaatsen en het punt hebt aangesloten, gebruik je de Google Home-app voor het instellen.

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Tik op Toevoegen  Apparaat instellen Nieuw apparaat.
  3. Kies een huis als dit wordt gevraagd.
  4. Als het goed is, wordt je Wifi-apparaat nu gevonden. Tik op Ja om door te gaan. Als je meerdere apparaten wilt instellen, selecteer je het apparaat dat je als punt wilt instellen Volgende.
  5. Scan de QR-code op de onderkant van je apparaat.
    • Houd je telefoon op ongeveer 12 cm afstand om te scannen. Meer tips voor het scannen van QR-codes
    • Tik op Doorgaan zonder scannen als je de QR-code niet kunt scannen. Geef daarna de instelcode op de onderkant van je apparaat op.
  6. Je punt wordt nu verbonden. In het geval van Nest Wifi-punten tik je op Ja als je een geluid hoort via je speaker.
  7. Volg de instructies in de app om het instellen af te ronden.
  8. Als je nog een punt wilt toevoegen, tik je in de app op Ja als dit wordt gevraagd. Je kunt deze stappen ook op een later tijdstip herhalen om punten toe te voegen.
  9. Zodra je al je Wifi-apparaten hebt toegevoegd, voert de app een mesh-test uit om te checken of alles werkt.

Problemen met het instellen oplossen

Als het instellen niet werkt, probeer je de volgende stappen:

1. Koppel je modem, router en punt los en sluit alles weer aan.
  2. Zorg dat alle punten zijn aangesloten en verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  3. Zet je punt terug naar de fabrieksinstellingen.
  4. Neem contact op met support.

Instructies voor de Google Wifi-app

Je kunt Google Wifi instellen via de Google Home-app of de Google Wifi-app. We raden je aan de bovenstaande instructies voor instellen in de Google Home-app te volgen voor betere functionaliteit.

Als je een bestaand Google Wifi-netwerk hebt, kun je je netwerk overzetten naar de Google Home-app.

Ga na of je modem werkt en is verbonden met internet voordat je je eerste Google Wifi-punt (primaire Wifi-punt) instelt.

1. Kies een plaats voor het primaire Wifi-punt.
    • Je kunt elk Google Wifi-punt gebruiken als primair Wifi-punt.
    • Je primaire Wifi-punt moet worden verbonden met een werkende modem die verbinding heeft met internet.
    • Voor het sterkste signaal plaats je je primaire Wifi-punt op ooghoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of tv-standaard.
    • Bekijk meer informatie over waar je je Google Wifi-apparaten het best kunt plaatsen.
  2. Sluit de meegeleverde ethernetkabel aan op de WAN-poort  van je Google Wifi-punt. Sluit het andere uiteinde aan op de modem.
  3. Sluit het Google Wifi-punt aan op een stopcontact. Het lampje knippert langzaam blauw om aan te geven dat het apparaat stroom krijgt en kan worden ingesteld.
  4. Download de Google Wifi-app op je mobiele Android- of iOS-apparaat. Opmerking: De app werkt alleen met Android 4 en hoger of iOS 10 en hoger.
  5. Open de Google Wifi-app .
  6. Lees de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid. Als je geen gebruiksstatistieken en crashrapporten wilt delen, zet je Help ons Google Wifi te verbeteren door anonieme gebruiksstatistieken en crashrapporten van je netwerk te delen uit.
  7. Tik op Aan de slag.
  8. Log in op je Google-account als dat wordt gevraagd.
  9. De app vindt je Wifi-punt automatisch.Tik op Code scannen. Richt de camera van je telefoon op de QR-code aan de onderkant van je Wifi-punt. Hierdoor wordt je telefoon automatisch verbonden met het Google Wifi-punt. Opmerking: Als de QR-code ontbreekt of je deze niet kunt scannen, kun je de code handmatig zoeken en opgeven.
  10. Selecteer de locatie van je Google Wifi-punt en tik op Volgende. Aan de hand van dit label weet je later welk Wifi-punt dit is. Je kunt ook een aangepast label maken.
  11. Geef een naam op voor je wifi-netwerk tik op Volgende.
  12. Maak een wachtwoord tik op Maken.
  13. Tik op Inschakelen om cloudservices aan te zetten. Hiermee kan Google gegevens over je netwerk en apparaten verzamelen, opslaan en analyseren om betere prestaties en realtime netwerkinzichten te leveren en om je te helpen als dat nodig is. Als je cloudservices wilt uitzetten, tik je op Nee, bedankt.Opmerking: Je kunt bepaalde functies, zoals wifi voor het gezin en netwerkcontrole, niet gebruiken als cloudservices uitstaan. Meer informatie over cloudservices
  14. Selecteer hoeveel Google Wifi-punten je nog wilt instellen als je meerdere hebt en tik op Volgende.Meer informatie over waar je je Wifi-punten het best kunt plaatsenAls je geen Google Wifi-punten meer hebt, tik je op Geen. Dat was het.
  15. Als je meer punten wilt toevoegen, houd je de telefoon dicht bij je Google Wifi-punt en tik je op Wifi-punt toevoegen.
  16. Tik op Nu testen zodra het punt is toegevoegd om de sterkte van de wifi-verbinding te checken en te bepalen of je het Wifi-punt misschien beter op een andere plek kunt zetten.
  17. Je ziet een overzicht van je wifi-netwerk en alle Wifi-punten die je hebt ingesteld. Tik op Volgende.

Nadat je Google Wifi-punten zijn ingesteld, downloadt en installeert de app de Google Wifi-software met de nieuwste functies en beveiligingsmaatregelen. Dit duurt maximaal 10 minuten. Je Wifi-punten worden opnieuw opgestart en je wifi-netwerk is even offline tot de Wifi-punten weer volledig aanstaan. Het lampje brandt dan constant groen.

Je bent klaar. Google Wifi is ingesteld. Kijk wat Google Wifi je te bieden heeft.