We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Hva er et maskenettverk?

Google Nest Wifi og Google Wifi er maskenettbaserte Wi-Fi-systemer. Et maskenettverk består av en gruppe med enheter som fremstår som ett Wi-Fi-nettverk – med dette systemet har du flere Wi-Fi-kilder rundt i huset, i stedet for bare én ruter. Disse ekstra Wi-Fi-kildene kalles punkter.

Siden Google Nest Wifi og Google Wifi kringkastes fra hvert punkt i huset (og ikke bare én ruter), kan de gi bedre dekning over et større område. Hvis du har et stort hus, kan du legge til flere punkter for ekstra Wi-Fi-dekning.

Alle punktene er koblet trådløst til hverandre. Så lenge de er innenfor rekkevidde, kan de kommunisere med hverandre trådløst uten behov for en ruter eller svitsj. Dette gir rask og effektiv dataruting.

Men hvis du vil bruke tilkoblinger med kabler, kan du gjøre det. Sørg for at punktene er koblet til en svitsj, og at svitsjen er koblet til LAN-porten på ruteren eller det primære punktet (det som er koblet til modemet). Punktene med kabler gjenkjenner den kablede tilkoblingen og ruter trafikken over Ethernet. Finn ut mer om kabeltilkobling for Google Nest Wifi- og Google Wifi-rutere og -punkt.

Hvordan er dette forskjellig fra et vanlig Wi-Fi-nettverk?

På et vanlig Wi-Fi-nettverk er telefonen eller den bærbare datamaskinen din koblet til én ruter, og all kommunikasjon går gjennom den ene ruteren. Jo lengre du er fra ruteren, desto svakere blir signalet.

Med Google Nest Wifi- og Google Wifi-maskenettsystemer har du flere Wifi-punkt i huset, så du er aldri langt unna et.

Hva er fordelene med å bruke et maskenettverk?

Her er noen av fordelene du får med et maskenettverk:

1. Fleksibel dekning: Du kan legge til flere punkt for å få bedre dekning i områder som er vanskelige å dekke, for eksempel i korridorer og i nærheten av vegger for utendørs dekning.
  2. Selvreparerende: I et maskenettverk blir kommunikasjonen viderekoblet gjennom et annet punkt hvis et punkt får driftsstans. Merk: Hvis ruteren eller hovedpunktet ditt (det som er koblet til modemet ditt) kobles fra nettet, er også resten av nettverket frakoblet. Du får også et varsel i appen etter noen minutter.
  3. Direkte bane: Siden alle punktene er koblet til hverandre, kan data ta flere baner mot destinasjonen – og de velger alltid den beste ruten fra punkt A til B.