To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hva er et maskenettverk?

Google Nest Wifi Pro, Nest Wifi og Google Wifi er maskenettbaserte wifi-systemer som gir trådløs dekning i hele huset – via wifi og Matter. Et maskenettverk består av en gruppe tilkoblede enheter, for eksempel wifi-rutere, som fungerer som ett nettverk. Med dette systemet har du flere tilkoblingskilder rundt i huset, i stedet for bare én ruter. Google kaller den første maskenettenheten som konfigureres, en ruter, og hver ekstra maskenettenhet et punkt.

Fordi maskenettverk kringkastes fra hvert punkt i huset – og ikke bare fra ett sted – kan de gi bedre dekning over et større område. Avhengig av størrelsen på boligen din kan du legge til flere punkter for å utvide wifi-dekningen. Finn ut hvor mange Wifi-enheter du trenger.

Alle punktene er koblet trådløst til hverandre. Så lenge de er innenfor rekkevidde, kan de kommunisere med hverandre uten behov for en ruter eller svitsj. Dette gir rask og effektiv dataruting.

For de som foretrekker tilkobling med ledning, kan Nest Wifi Pro, Nest Wifi, Google Wifi og andre enheter som datamaskiner, skrivere og TV-er også kobles sammen med Ethernet-kabler. Finn ut mer om å koble til Wifi-rutere og -punkter med ledning.

Forskjellen fra tradisjonelle wifi-nettverk

I et vanlig wifi-nettverk er telefonen eller laptopen koblet til én ruter, og all kommunikasjon går gjennom denne ruteren. Jo lengre du er fra ruteren, desto svakere blir signalet. Vegger, møbler og andre fysiske hindringer kan påvirke rekkevidden til trådløse signaler i hjemmet ditt.

Med maskenettsystemer har du flere tilkoblingspunkter i huset, slik at nærmeste punkt aldri er langt unna.

Fordeler med maskenettverk

1. Fleksibel dekning: Du kan legge til flere punkter for å få bedre dekning i områder som er vanskelige å dekke, for eksempel i korridorer og i nærheten av vegger for utendørs dekning.
  2. Selvreparerende: Hvis et punkt i et maskenettverk er nede, viderekobles kommunikasjonen ganske enkelt gjennom et annet punkt. Merk: Hvis ruteren eller det primære punktet (det som er koblet til modemet) kobles mister tilkoblingen, er også resten av nettverket frakoblet. Du får også et varsel i appen etter noen minutter.
  3. Direkte bane: Siden alle punktene er koblet til hverandre, har dataene flere tilgjengelige baner mot destinasjonen – og de velger alltid den beste ruten fra punkt A til B.