Hva er et maskenettverk?

Google Wifi bruker det som kalles et maskenettverk for å levere Wi-Fi. Et maskenettverk består av en gruppe med enheter som fremstår som ett Wi-Fi-nettverk – med dette systemet har du flere Wi-Fi-kilder rundt i huset, i stedet for bare én ruter. Disse Wi-Fi-kildene kalles Wifi-punkt.

Siden Wi-Fi kringkastes fra hvert Wifi-punkt (og ikke bare én ruter), kan dette gi bedre dekning på et større areal. Jo flere Wifi-punkt du har, desto mer kan du spre dem rundt i huset for å få bedre Wi-Fi.

Og alle Wifi-punkt kobles til hverandre trådløst. (Ingen grunn til å legge Ethernet-kabler på kryss og tvers!) Så lenge de er innenfor rekkevidde, kan de kommunisere med hverandre uten å måtte gå via et mellomledd (en ruter). Dermed får du raskere, mer effektiv ruting av data.

Hvordan er dette forskjellig fra et vanlig Wi-Fi-nettverk?

På et vanlig Wi-Fi-nettverk kobles telefonen eller datamaskinen din til én ruter, og all kommunikasjonen går gjennom den ene ruteren.

Jo lengre du er fra ruteren, desto svakere blir signalet. Med Google Wifi kan du ha flere Wifi-punkt rundt om i huset, slik at du aldri er langt unna et.

Hva er fordelene med å bruke et maskenettverk?

Her er noen av fordelene du får med et maskenettverk:

1. Fleksibel dekning: Du kan legge til flere Wifi-punkt for å forbedre dekningen i områder som er vanskelige å dekke – for eksempel på gangen eller ved vegger for bedre utendørs dekning.
  2. Selvreparerende: På et vanlig Wi-Fi-nettverk stanser all kommunikasjon mellom enhetene dine når ruteren krasjer. Slutt på Wi-Fi. Men på et maskenettverk bare omdirigeres kommunikasjonen til et annet Wifi-punkt hvis ett Wifi-punkt blir satt ut av drift. Merk: Dette gjelder bare hvis et Wifi-punkt i maskenettmodus blir satt ut av drift. Hvis det primære Wifi-punktet blir frakoblet (det som er koblet til modemet ditt), blir hele nettverket frakoblet også.
  3. Direkte bane: Siden alle Wifi-punktene er koblet til hverandre, kan data ta flere baner til destinasjonen – og dataene tar alltid den raskeste ruten fra A til B.