To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda Google Nest Wifi eller Google Wifi med en trådlös förlängare

Google Nest Wifi eller Google Wifi kanske inte fungerar med trådlösa bryggor och mesh-enheter som används för att utöka ett wifi-nätverks täckningsområde. Det beror på vilken enhet det är och på vilket sätt den utökar nätverket. Här är några saker du bör veta:

• Google Nest Wifi och Google Wifi är kompatibla med de flesta universalförlängare, repeatrar, reseroutrar och enheter som har stöd för
    • Klientläge
    • AP-klientläge
    • ProxySTA
  • Om du inte behöver ändra några inställningar för Google Nest Wifi eller Google Wifi när du följer konfigureringsanvisningarna för förlängaren bör det fungera.
  • Vissa personliga enheter (smartphone, laptop och så vidare) som är anslutna till Google Nest Wifi eller Google Wifi via en brygga kanske inte visas i listan över anslutna enheter i Google Home-appen. Om enheten visas kan informationen vara felaktig.
  • Personliga enheter som använder roaming via en brygga till nätverket kan tillfälligt förlora anslutningen till wifi.

Möjliga problem

På grund av inkompatibilitet mellan mesh-nätverket och externa bryggnoder kanske vissa funktioner inte fungerar som förväntat när du använder trådlösa förlängare, till exempel:

Funktion Möjliga problem
DNS Bryggor från tredje part kan marknadsföra sig själva som DNS-proxy
Tester av klienthastighet

Bryggor från tredje part kan dölja MAC-adressen från mesh-nätverket
Enhetslistor
Familjens wifi
Delade enheter för gästnätverk
Portvidarebefordran/-öppning
IPv6 Bryggor från tredje part kanske inte sprider IPv6-multicast
QoS Bryggor från tredje part kanske inte sprider QoS-beteende utanför mesh-nätverket
WPA3-kompatibilitet Bryggor från tredje part kanske inte har stöd för WPA3
IP-reservationer för DHCP Bryggor från tredje part kan använda DHCP-adresser som har reserverats av användaren