To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Paljon verkkoja Google Nest Wifin tai Google Wifin valitsemalla kanavalla

Jos huomaat, että Google Nest Wifi‑ tai Google Wifi ‑verkko käyttää samaa kanavaa useiden muiden verkkojen kanssa, sinun ei tarvitse huolestua. Kanava ei välttämättä ruuhkaudu, vaikka sillä olisi paljon käyttäjiä.

Milloin kanava voi ruuhkautua?

• Yksittäisten verkkojen käyttöasteella on suurempi merkitys kuin verkkojen lukumäärällä. Yksi raskaassa käytössä oleva Wi-Fi-verkko voi ruuhkauttaa kanavan paljon nopeammin kuin monta käyttämätöntä verkkoa. Lue lisää.
  • Kanavanhakusovellukset eivät aina ota huomioon muita ruuhkautumisen ja häiriöiden lähteitä. Muiden kuin Wi-Fiä käyttävien laitteiden (esim. mikroaaltouunien, Bluetooth-laitteiden, langattomien puhelimien, itkuhälyttimien ja autotallin ovien kauko-ohjaimien) signaalit voivat ruuhkauttaa kanavan, mutta niitä ei välttämättä havaita haussa. On siis mahdollista, että kanava näyttää tyhjältä, vaikka muut signaalit vievät sen kapasiteettia.

Kun Google Nest Wifi tai Google Wifi valitsevat kanavan, ne huomioivat verkkojen käyttöasteen lisäksi signaalit, jotka eivät liity langattomiin verkkoihin.

Jos Google Nest Wifi‑ tai Google Wifi ‑verkkosi kanavalla on paljon käyttäjiä, mutta yhteytesi toimii yhä nopeasti, älä huolestu. Pisteesi tarkkailee aina ympäristöään voidakseen valita kanavan, jonka kautta verkkosi toimii todennäköisesti parhaiten.

Lisätietoja kanavan ruuhkautumisesta

Kuvittele, että sinä ja kaverisi olette samassa huoneessa kymmenen muun ihmisen kanssa. Jos kaikki ovat hiljaa, voit keskustella kaverisi kanssa ongelmitta.

Kuvittele seuraavaksi, että sinun ja kaverisi lisäksi huoneessa on vain kaksi muuta ihmistä – mutta molemmat huutavat täyttä kurkkua. Silloin olisi hankalaa kuulla, mitä kaverisi yrittää sanoa.

Langaton verkko toimii samalla periaatteella. Verkkolaitteet kommunikoivat keskenään selkeämmin ja nopeammin, kun niiden ei tarvitse välittää kilpailevasta metelistä tai kohinasta (eli verkon ruuhkautumisesta). Olennaista on siis yksittäisten verkkojen liikenteen määrä, ei verkkojen lukumäärä.