Een wifi-netwerk voor gasten maken, bewerken en delen

'Wifi voor gasten' is een afzonderlijk netwerk speciaal voor je gasten. Gasten kunnen online gaan en gebruikmaken van gedeelde apparaten die jij kiest, zoals een Chromecast, smart-tv, draadloze speaker of printer. Bekijk meer informatie over je privacy met Google Nest Wifi en gasten en je Google-apparaten voor het connected home.

Wifi voor gasten instellen

Via de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi  en dan tik onder Gastnetwerk op Instellen.
  3. Schakel Gastnetwerk in.
  4. Geef een netwerknaam en wachtwoord op die je gasten kunnen gebruiken.
    • Kies een andere naam en een ander wachtwoord dan voor je primaire wifi-netwerk.
  5. Selecteer bij 'Gedeelde apparaten' de apparaten die je gasten mogen gebruiken.
  6. Tik op Opslaan.

Via de Google Wifi-app

Opmerking: 'Wifi voor gasten' kan niet worden ingesteld als de bridge-modus is ingeschakeld voor je Google Wifi-punt(en).

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties en dan Wifi voor gasten en dan Volgende.
  3. Geef een netwerknaam en wachtwoord op die je gasten kunnen gebruiken en dan Volgende.
  4. Selecteer de apparaten die je gasten mogen gebruiken.
  5. Tik op Maken.

'Wifi voor gasten' uitschakelen

Via de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi  en dan Gastnetwerk.
  3. Schakel Gastnetwerk uit.

Via de Google Wifi-app

Je kunt het gastnetwerk niet volledig verwijderen, maar gasten kunnen geen verbinding met het netwerk maken totdat je het weer inschakelt.

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties  en dan Wifi voor gasten.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Schakel Gastnetwerk uit.
  5. Tik op Opslaan

'Wifi voor gasten' bewerken

Je kunt de naam van je gastnetwerk, het wachtwoord en de gedeelde apparaten wijzigen.

Via de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi  en dan Gastnetwerk.
  3. Bewerk de gegevens van je gastnetwerk.
  4. Tik op Opslaan.

Via de Google Wifi-app

Opmerking: Als je je Google Wifi-apparaat hebt ingesteld in de Google Home-app, gebruik je de Google Home-app om wijzigingen aan te brengen. Alleen de eigenaar of beheerders van je Google Wifi-punt(en) kunnen de instellingen wijzigen in de Google Wifi-app.

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties  en dan Wifi voor gasten.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Bewerk de gegevens van je gastnetwerk.
  5. Tik op Opslaan

Het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' delen

Met Google Nest Wifi of Google Wifi kun je het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' makkelijk bekijken en delen met gasten via sms, e-mail en andere apps of op je Google Nest-scherm.

Het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' delen via de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi  en dan tik onder Gastnetwerk op Wachtwoord weergeven.
  3. Tik op Kopiëren, Bericht of E-mail om te delen.

Het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' delen via de Google Wifi-app

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op het tabblad Instellingen en acties en dan Wifi voor gasten en dan Delen.
  3. Selecteer een app om het wachtwoord te delen.

Het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' delen op Google Nest-schermen

1. Swipe op een Nest-scherm omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Wifi  en dan Wifi voor gasten.
  3. De naam en het wachtwoord van 'Wifi voor gasten' worden weergegeven.

Het wachtwoord voor gasten verbergen op het scherm:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi .
  3.  Tik onder Gastnetwerk op Wachtwoord weergeven en dan Bewerken Bewerken.
  4. Vink het selectievakje Het wachtwoord van je gastnetwerk weergeven op je scherm die werken met de Assistent uit.