Säkerhetsfunktioner i Google Wifi

I syfte att skydda dig och din värld online finns det flera inbyggda säkerhetsåtgärder i Google Wifi.

Brandvägg

Med brandväggen i Google Wifi skapas en barriär mellan ditt Wi-Fi-nätverk och internet. Barriären skyddar din data från oönskade anslutningar och anslutningsförsök. Det är en tillståndsbaserad brandvägg som kontrollerar anslutningarna (TCP-flöden och UDP-kommunikationer) som trafikerar den. Det är bara data med anknytning till en känd aktiv anslutning som tillåts passera genom brandväggen.

Obs! Inställningar som UPnP och portvidarebefordran tillåter att enheter förbigår brandväggen och har öppna anslutningar, vilket kan göra dem sårbara.

WPA2-säkerhet

Google Wifi har stöd för WPA2, vilket är det senaste och populäraste protokollet för Wi-Fi-kryptering. Det ser till att bara personer med rätt lösenfras kan använda det trådlösa nätverket.

Google Wifi har inte stöd för äldre protokoll, t.ex. WPA och WEP, eftersom de har bedömts som osäkra av Wi-Fi Alliance och branschexperter. Det har också förekommit kända och dokumenterade attacker mot WEP och WPA. WPS är en mekanism som låter dig använda ett trådlöst nätverk utan att ange ett lösenord och av säkerhetsskäl stöds inte heller WPS.

Automatiska uppdateringar

Google Wifi får programvaruuppdateringar automatiskt så att du alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna. I dessa uppdateringar ingår komponenter med öppen källkod och de genomgår flera noggranna granskningar.

Men bäst av allt är att Google Wifi gör jobbet åt dig. Google Wifi vet när det finns en uppdatering och installerar den automatiskt. Du behöver inte besöka någon webbplats och hämta en zip-fil eller något annat. Google Wifi kommunicerar direkt med Google, så att du slipper göra det.

Alla programvaruuppdateringar har signerats av Google. Google Wifi kan varken hämta eller köra programvaror som inte har signerats och verifierats.

I artikeln med viktig information kan du läsa mer om programvaruuppdateringar.

TLS

All kommunikation mellan Google Wifi och Google skyddas av TLS (Transport Layer Security). Med hjälp av TLS-protokollet skyddas kommunikationen mellan en enhet och en server så att ingen annan kan visa eller manipulera meddelandena.