Beveiligingsfuncties voor Google Nest Wifi en Google Wifi

Google Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten hebben een aantal ingebouwde beveiligingsmaatregelen om jou en je online wereld te beschermen.

Firewall

De firewall van Google Nest Wifi en Google Wifi werpt een barrière op tussen je wifi-netwerk en internet, zodat je gegevens worden beschermd tegen ongevraagde verbindingen of verbindingspogingen. Het is een zogenaamde 'stateful' firewall, die alle verbindingen (TCP-streams (Transmission Control Protocol), UDP-communicatie (User Datagram Protocol)) die via de firewall verlopen in de gaten houdt. De firewall laat alleen gegevens door die verband houden met een bekende actieve verbinding.

Opmerking: Met instellingen zoals Universal Plug and Play (UPnP) en poortdoorschakeling kunnen apparaten de firewall omzeilen en een open verbinding gebruiken, waardoor ze mogelijk kwetsbaar zijn voor aanvallen.

WPA2- en WPA3-beveiliging

Google Nest Wifi en Google Wifi beveiligen je wifi-netwerk met het WPA2-protocol of het nieuwere WPA3-protocol. Als je het WPA3-protocol gebruikt, is je wifi-netwerk zeer bestand tegen beveiligingsrisico's zoals offline woordenlijstaanvallen.

Google Nest Wifi en Google Wifi gebruiken standaard het WPA2-protocol om de werking met oudere verbonden apparaten (zoals telefoons, tablets of laptops) te maximaliseren. Je kunt echter de overgangsmodus voor WPA3 inschakelen in de Google Home-app. Met deze instelling kunnen WPA2- en WPA3-apparaten verbinding maken met je wifi-netwerk. Voor Google Wifi-apparaten die in eerste instantie zijn ingesteld in de Google Wifi-app, moet je je netwerk toevoegen aan de Google Home-app om deze functie te gebruiken.

Opmerking: Sommige oudere WPA2-apparaten werken mogelijk niet met WPA3 en ondervinden verbindingsproblemen als de WPA3-overgangsmodus is ingeschakeld. OnHub-apparaten bieden geen ondersteuning voor WPA3.

Google Nest Wifi en Google Wifi ondersteunen geen verouderde protocollen zoals WPA en WEP, omdat deze als niet-beveiligd zijn aangemerkt door de Wi-Fi Alliance en experts uit de branche. Er zijn ook gedocumenteerde aanvallen tegen WPA en WEP bekend. WPS, een mechanisme waarmee een apparaat verbinding met een draadloos netwerk kan maken zonder een wachtwoord in te voeren, wordt om veiligheidsredenen ook niet ondersteund.

De overgangmodus van WPA3 inschakelen:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Wifi
  3. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  4. Schakel WPA3 in.

Opmerking: Als je WPA3 in- of uitschakelt, wordt het netwerk opnieuw opgestart en wordt de verbinding met apparaten verbroken.

Automatische updates

Google Nest Wifi en Google Wifi ontvangen automatische software-updates om ervoor te zorgen dat je altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties en wordt beschermd tegen recent ontdekte beveiligingsrisico's. Deze updates bevatten open-sourcecomponenten en worden aan verschillende strenge beoordelingen onderworpen.

Alle software-updates zijn ondertekend door Google. Google Nest Wifi en Google Wifi kunnen geen software downloaden of uitvoeren die niet is ondertekend en geverifieerd.

TLS

Alle communicatie tussen Google Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten en Google wordt beveiligd via TLS (Transport Layer Security). Dit is een protocol dat privacy tussen een apparaat en een server garandeert en ervoor zorgt dat niemand anders het bericht kan zien of ermee kan knoeien.