To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Slik fungerer 2,4 GHz-, 5 GHz- og 6 GHz-båndene på Nest Wifi og Google Wifi

Med Google Nest Wifi og Google Wifi kobles enhetene dine automatisk til båndet som gir dem best wifi.

Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt bruker det samme navnet på både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndet. Google Nest Wifi Pro bruker også 6 GHz-båndet. Alle radiobåndene er aktive samtidig. Vær oppmerksom på at personlige enheter som smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner vanligvis bare er koblet til ett radiobånd til enhver tid. Basert på enhetsfunksjonene og nettverksforholdene forsøker Nest Wifi og Google Wifi å velge båndet som gir best ytelse for enheten din.

Denne metoden er forskjellig fra mange rutere. Enkelte andre rutere har 2 (og nå med 6 GHz, 3) separate wifi-nettverk – ett for 2,4 GHz-båndet, et annet for 5 GHz-båndet og enda et annet for 6 GHz-nettverket, noe som innebærer at du må koble til båndet du vil bruke, manuelt.

Alle trådløse enheter er forskjellige, og hver produsent utvikler sine egne regler for å velge det beste båndet. Det er mulig at smarthjemenheten din kobler seg til 2,4 GHz-båndet, laptopen til 5 GHz-båndet og telefonen til 6 GHz-båndet. Google Nest Wifi- og Google Wifi-funksjonen for båndstyring forsøker å lede hver av de tilkoblede enhetene til båndet som gir den best ytelse. Når enheten har analysert de trådløse tilkoblingene, bestemmer den imidlertid hvilket bånd den vil koble seg til.

Slik velger enheter bånd

Enheter som bare støtter 2,4 GHz-båndet, for eksempel eldre telefoner, kobles automatisk til 2,4 GHz-båndet. De fleste tobåndsenheter som støtter både 2,4 GHz og 5 GHz, eller trebåndsenheter som støtter 2,4 GHz, 5 GHz og 6 GHz, prøver automatisk å velge et bånd basert på ulike faktorer som klientkompatibilitet, sikkerhet, signalstyrke og avstand fra nærmeste punkt i wifi-maskenettet. Enheter som støtter 6 GHz eller 5 GHz, kan velge å koble seg til et punkt via henholdsvis 5 GHz- eller 2,4 GHz-båndet. Dermed kan du være sikker på at enheten har best mulig forbindelse.

Slik fungerer 6 GHz-båndet

Med 6 GHz-båndet kan du bruke et forholdsvis stort antall radiokanaler med høy båndbredde, noe som ikke bare gir god ytelse for klientene, men også for maskenettilkoblingene som brukes av Nest Wifi Pro.

Du kan sjekke om enheten er koblet til 6 GHz ved å følge disse trinnene:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på wifi .
  3. Trykk på Enheter midt på skjermen.
  4. Rull til du finner enheten du vil sjekke.
  5. Trykk på informasjonsfanen.
  6. Hvis enheten er trådløs, viser appen hvilket bånd den bruker.

Slik slår du på WPA3

For å sikre en sømløs overgang for enheter med støtte for 6 GHz, mellom 2,4 GHz-, 5 GHz- og 6 GHz-båndene, må du slå på WPA3 for de eldre 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene. Følg denne fremgangsmåten for å slå på WPA3:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på wifi .
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger .
  4. Rull ned, og velg Avanserte nettverksvalg.
  5. Slå på bryteren for «Bruk Wifi Protected Access 3».
    • Merk: Når du slår WPA3-innstillingen av eller på, starter nettverket på nytt, og enhetene mister tilkoblingen en liten stund.

Merk: Enkelte eldre WPA2-enheter kan være inkompatible med WPA3, og det kan forekomme tilkoblingsproblemer når WPA3-overgangsmodus er på. Finn ut mer om sikkerhetsfunksjoner. Hvis du har eldre enheter som har problemer med å koble til WPA3, kan du slå av WPA3. Det er ikke sikkert at 6 GHz-enhetene kobler seg like ofte til 6 GHz-båndet, men hele nettverket leverer 6 GHz-fordeler, siden Nest Wifi Pro-maskenettet utnytter fordelene ved 6 GHz.

Hvordan påvirker bånd smarthjemenheter?

Noen smarthjemenheter bruker bare 2,4 GHz-båndet og kan dermed ikke konfigureres med telefonen din hvis den er på 5 GHz- eller 6 GHz-båndet. Hvis du vil spesifisere båndet, bør du sjekke brukerhåndboken for telefonen din.

Tips: Signalet til 2,4 GHz-båndet har lengre rekkevidde enn for 5 GHz- og 6 GHz-båndet. Hvis telefonen din ikke har noen funksjon for å bytte wifi-bånd, kan du prøve å bevege deg bort fra ruteren og punktene til telefonen bytter over til 2,4 GHz-båndet. Fortsett deretter med konfigureringen av smarthjemenhetene dine.