To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

DHCP IP-reservering of een statisch IP-adres instellen voor een apparaat

Als je DHCP IP-reservering gebruikt, vertel je je wifi-netwerk om steeds hetzelfde IP-adres toe te wijzen aan een bepaald apparaat als dat apparaat verbinding maakt met je netwerk.

Waarom zou je DHCP IP-reservering of een statisch IP-adres gebruiken?

De meeste apparaten maken standaard gebruik van DHCP, waarmee dynamische IP-adressen worden toegewezen. Maar soms wil je dat apparaten altijd hetzelfde IP-adres hebben.

Bij een draadloze printer bijvoorbeeld. Wanneer je iets afdrukt, zoeken je computer en printer elkaar met behulp van IP-adressen. Als je printer steeds weer een ander IP-adres heeft, vindt je computer de printer misschien niet altijd. Als je je printer een statisch IP-adres geeft, herkent je computer altijd het adres van je printer, omdat het niet verandert als de printer opnieuw wordt opgestart of als de DHCP-IP-lease verloopt.

Opmerking:

• Je hebt DHCP IP-reservering nodig (een statisch IP-adres voor je client) als je poortdoorschakeling wilt instellen op dat apparaat.
  • Je kunt het subnet dat je gebruikt, aanpassen onder LAN-instellingen (als je liever een ander subnet gebruikt).
  • Dit artikel is alleen van toepassing op lokale apparaten die verbonden zijn met je router (laptop, smartphone, tablet enzovoort). Deze apparaten kunnen statische IP-adressen hebben die alleen je router ziet. De buitenwereld ziet deze statische IP-adressen niet. Maar je router kan ook een statisch IP-adres hebben dat iedereen op internet kan zien. Meer informatie over het WAN van je Wifi-punt

Je DHCP-instellingen wijzigen

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten  en danWifi  en dan Instellingen  en dan Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op DHCP IP-reserveringen en dan IP-reserveringen toevoegen .
  4. Tik op het apparaat waaraan je een statisch IP-adres wilt toewijzen.
  5. Geef een statisch IP-adres op en tik op Opslaan .

Opmerking: Je moet misschien de verbinding van dit apparaat met je wifi-netwerk verbreken en opnieuw verbinding maken voordat het gereserveerde IP-adres eraan kan worden toegewezen.