DHCP IP-reservering

Wanneer je DHCP IP-reservering gebruikt, vertel je je wifi-netwerk om hetzelfde IP-adres toe te wijzen aan een bepaald apparaat wanneer dat apparaat verbinding maakt met je netwerk.

Waarom gebruik je DHCP IP-reservering?

De meeste apparaten maken standaard gebruik van DHCP, waarmee dynamische IP-adressen worden toegewezen. Maar soms wil je dat apparaten altijd hetzelfde IP-adres hebben.

Bij een draadloze printer bijvoorbeeld. Wanneer je iets afdrukt, zoeken je computer en printer elkaar met behulp van IP-adressen. Als het IP-adres van je printer blijft wijzigen, kan je computer de printer mogelijk niet altijd vinden. Als je je printer een statisch IP-adres geeft, herkent de computer de printer altijd.

Je hebt DHCP IP-reservering ook nodig wanneer je poortdoorschakeling wilt inschakelen voor een apparaat.

Opmerking:

• Je kunt het subnet dat je gebruikt, aanpassen onder LAN-instellingen (als je liever een ander subnet gebruikt).
  • Dit artikel is alleen van toepassing op lokale apparaten die verbonden zijn met je router (laptop, smartphone, tablet enzovoort). Deze apparaten kunnen statische IP-adressen hebben die alleen je router ziet. De buitenwereld kan deze statische IP-adressen niet zien. Maar je router kan ook een statisch IP-adres hebben dat door iedereen op internet kan worden gezien. Meer informatie over het WAN van je Wifi-punt.

1. Open de Google Wifi-app.

2. Tik op het tabblad en vervolgens op Netwerk en algemeen.

3. Tik op Geavanceerde netwerken.

4. Tik op DHCP IP-reserveringen.

5. Druk op de knop Toevoegen in de rechterbenedenhoek.

6. Kies het apparaat waaraan je een statische IP wilt toewijzen.

7. Tik in het tekstveld en geef een statisch IP-adres op. Tik vervolgens op Opslaan.

Opmerking: Je moet de verbinding van dit apparaat met je wifi-netwerk verbreken en opnieuw verbinding maken voordat het gereserveerde IP-adres eraan wordt toegewezen.