To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Porttiohjaus tai portinavaus

Kun porttiohjaus (IPv4) ja portinavaus (IPv6) ovat käytössä, internetistä tuleva liikenne pääsee Google Nest Wifi ‑palomuurin tai Google Wifi ‑palomuurin läpi kotiverkossasi olevalle laitteelle.

Lue lisää tilanteista, joissa porttiohjaus tai portinavaus ja NAT-silmukka ovat tarpeen.

Porttiohjauksen tai portinavauksen käyttöönotto

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Napauta Portin hallinta ja sitten Lisää .
  4. Valitse välilehti sen mukaan, minkä tyyppistä IP-osoitetta ohjaat.
  5. Valitse laite.
  6. Lisää sisäiset ja ulkoiset portit.
    1. IPv4: Valitse sisäinen portti, jota laite käyttää paikallisessa verkossa, ja ulkoinen portti WAN:ia varten. Voit lisätä yhden portin numeron (#) tai alueen (####–####).
      • Huom. Sisäisen ja ulkoisen porttialueen on oltava samat. Tämä ei koske yksittäistä porttiohjausta.
    2. IPv6: Lisää porttialue.
      • Huom. Jotkin laitteet ehdottavat portteja, kun taas toiset antavat sinun valita ne itse. Jos et tiedä, mille porteille ohjaus pitäisi määrittää, ota yhteyttä laitteesi valmistajaan tai katso lisätietoja laitteen käyttöoppaasta.
  7. Valitse Transmission Control Protocol (TCP), User Datagram Protocol (UDP) tai molemmat. Ne ovat erilaisia protokollia, joilla dataa lähetetään verkossa.
  8. Napauta Tallenna .
Milloin porttiohjausta tai portinavausta tarvitaan?

Tavallisesti reititin suojaa verkkoa ulkomaailmalta rajoittamalla sisäisen verkon ulkoista käyttöä. Jotkin laitteet ja ohjelmat (kuten IP-kamerat ja verkkopelit) tarvitsevat kuitenkin verkkoyhteyden, jota palomuuri ei estä. Yleensä Wifi-laitteesi ja yhdistetyt laitteesi määrittävät porttiohjauksen (IPv4) ja portinavauksen (IPv6) automaattisesti UPnP:n avulla.

Porttiohjaus pyytää reititintä lähettämään tietyn (sinun määrittämäsi) portin kautta saapuvan liikenteen tiettyyn (sinun valitsemaasi) laitteeseen. Sääntö ei vaikuta muihin laitteisiisi.

NAT-silmukka

NAT-silmukan avulla yksityisessä Wi-Fi-verkossa olevat laitteet voivat kommunikoida julkisen verkon (WAN) kanssa. Tällöin ne voivat jakaa yhteyden keskenään, jotta voit tarkistaa porttiohjausta käyttävät laitteesi kotisi Wi-Fi-verkossa.

Jos haluat käyttää NAT-silmukkaa, määritä laitteelle porttiohjaussäännöt.