To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Universal Plug and Play (UPnP)

Universal Plug and Play on protokolla, jonka kautta UPnP-yhteensopivat laitteet voivat havaita toisensa verkossa ja viestiä keskenään automaattisesti. Sen avulla voidaan lisäksi kehittää suorempia viestintäkanavia internetin kanssa.

UPnP:n laittaminen päälle ja pois päältä

UPnP on oletuksena käytössä.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.

3. Laita UPnP päälle tai pois päältä.

Pidänkö UPnP päällä vai pois päältä?

UPnP on oletuksena käytössä. Sen avulla verkossasi olevat laitteet viestivät sujuvammin niin internetin kuin paikallisessa verkossa olevien laitteiden kanssa.

UPnP ja paikallinen verkko

UPnP auttaa paikallisessa verkossa olevia laitteita löytämään toisensa helpommin. Saatat esimerkiksi haluta tulostaa kuvan tietokoneella. Jos tietokoneesi ja tulostimesi ovat samassa verkossa ja jätät UPnP päälle, laitteesi löytävät toisensa ja viestivät automaattisesti.

UPnP:tä käytetään myös videoiden striimaamiseen paikallisessa verkossa olevien laitteiden välillä. Chromecast voi esimerkiksi viestiä television kanssa helpommin UPnP:n avulla. Myös monet pelikonsolit ja digikamerat käyttävät UPnP:tä.

UPnP mahdollistaa myös suoremman yhteyden internetiin, sillä sen ansiosta laitteet voivat pyytää reititintä avaamaan tietyn portin.

UPnP ja internet

UPnP:n avulla laitteet voivat pyytää tiettyjen viestintäporttien avaamista laitteiden ja internetyhteyksien välille. Pelikonsoli voi esimerkiksi kommunikoida verkkopelipalvelimien kanssa portin 3074 kautta. Koska UPnP antaa konsolin pyytää portin avaamista reitittimeltä, sinun ei tarvitse määrittää porttia avoimeksi itse.

Yksi UPnP:n käytön seurauksista kuitenkin on, ettet saa tietoja siitä, mitkä laitteet tai sovellukset ovat pyytäneet porttien avaamista. Avoin portti on reitti verkkoosi, joten useiden porttien pitäminen avoinna ei välttämättä ole suositeltavaa turvallisuussyistä. Jos haluat hallita kaikkia avoimia portteja itse, voit laittaa UPnP:n pois päältä ja muuttaa porttiohjauksen sääntöjä manuaalisesti.