WAN en LAN

Wat is WAN?

Wide Area Network (WAN) is het netwerk van de buitenwereld dat bestaat uit met elkaar verbonden computers. Je kunt WAN zien als internet. Je modem ontvangt en verstuurt informatie van en naar internet via de WAN-poort.

Wat is LAN?

Een Local Area Network (LAN) is de verzameling apparaten bij je thuis of op je werk die met kabel of draadloos met het netwerk zijn verbonden. Dit is je persoonlijke netwerk. Je LAN bestaat uit je computer, telefoon, tablet, router, enzovoort.

Waar vind ik de WAN- en LAN-poort op mijn Wifi-punt?

De WAN-/LAN-poorten vind je onder op je Wifi-punt.

De WAN-poort zit linksonder naast het wereldbolpictogram . De LAN-poort zit daar direct boven.