To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

WAN en LAN

Wat is WAN?

Een Wide Area Network (WAN) is een netwerk binnen een groot geografisch gebied. Je modem ontvangt en verstuurt informatie van en naar internet via de WAN-poort.

Wat is LAN?

Een Local Area Network (LAN) is de verzameling apparaten bij je thuis of op je werk die met een kabel of via wifi met het netwerk zijn verbonden. Dit is je persoonlijke netwerk. Je LAN bestaat uit je computer, telefoon, tablet, router, enzovoort.

Waar vind ik de WAN- en LAN-poort?

De WAN-poort en LAN-poort bevinden zich aan de onderkant van je Google Nest-router of Google Wifi-punt. Google Nest Wifi-punten hebben geen WAN- of LAN-poort.

Als je een OnHub van TP-Link hebt, draai je de behuizing tegen de klok in en til je deze op zodat je bij de poorten kunt. Als je een ASUS OnHub hebt, bevinden de poorten zich onderaan aan de achterkant.