To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra DNS-server

Domännamnssystem (DNS) är som internets telefonkatalog. De upprätthåller en förteckning över domännamn (som google.com) och omvandlar dem till IP-adresser. Både Google Nest Wifi och Google Wifi fungerar som en DNS-proxy. Det innebär att enheten automatiskt tar emot DNS-frågor från klienter i ditt nätverk, kontaktar en offentlig DNS-server och vidarebefordrar svaret till klienterna. På Nest Wifi och Google Wifi kan du ställa in en ny DNS-serveradress.

Hur ändrar jag DNS-serverns adress?

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter  följt av Wifi  följt av Nätverksinställningar följt av Avancerade nätverk.
  3. Tryck på DNS.
  4. Välj önskad offentlig DNS-server. Om du väljer en anpassad DNS-server anger du en primär och en sekundär serveradress.
  5. Tryck på Spara .
Så här fungerar DNS

När du skriver en webbadress i webbläsaren slår webbläsaren upp en del av webbadressen, domännamnet, i DNS-systemet. Om du till exempel skriver www.google.com i webbläsaren slår webbläsaren upp IP-adressen till google.com i DNS-systemet. DNS-servern returnerar den IP-adress som har tilldelats Googles domännamn, t.ex. 74.125.239.35. Webbläsaren ansluter sedan till IP-adressen och tar dig till webbsidan.

Det fungerar lite som din telefon. När du vill ringa mamma väljer du Mamma i kontaktlistan. Telefonen kopplar sedan namnet Mamma till hennes telefonnummer och ringer det.

Vilken DNS-server ska jag välja?

Det finns tre alternativ på Google Wifi och Nest Wifi:

• Automatiskt: Då används Googles offentliga DNS eller internetleverantörens DNS om vissa villkor är uppfyllda. Standardvalet för DNS är Automatiskt, men standardinställningen kan vara en annan beroende på hur du fick enheten.
  • Internetleverantörens DNS: Då används internetleverantörens DNS.
  • Anpassad: Då kan du ange en anpassad eller tredje parts DNS. Två separata serverlistor stöds för anpassad DNS, primär och sekundär, för såväl IPv4 som IPv6.

Obs!  Var försiktig om du väljer att använda en anpassad DNS. Om du anger en DNS som inte fungerar (fel IP-adress eller om DNS-servern ligger nere) kommer ingen av dina anslutna enheter åt internet (om inte DNS-poster anges manuellt). Routern eller den primära Wifi-åtkomstpunkten kan fortfarande anslutas till internet, så du kan återgå till en annan (fungerande) DNS om du har en telefon eller surfplatta med tillgång till en annan internetanslutning.